Δήμος Μεγαλόπολης Επικαιρότητα Τοπικά Νέα

Γιάννης Τρουπής: Κομβικής σημασίας ο ρόλος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στον Κόμβο Βιοοικονομίας Μεγαλόπολης

Γιάννης Τρουπής: Κομβικής σημασίας ο ρόλος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στον Κόμβο Βιοοικονομίας Μεγαλόπολης

Γιάννης Τρουπής: «Κομβικής σημασίας ο ρόλος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στον Κόμβο Βιοοικονομίας Μεγαλόπολης».

Ο κομβικός ρόλος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για την επιτυχία του Κόμβου Βιοοικονομίας, του εμβληματικού έργου του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Μεγαλόπολης, επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια της τεχνικής συνάντησης του Προέδρου του κ. Γιάννη Τρουπή με τα στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Προγράμματος (ΕΥΔΑΜ) την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 στην έδρα του Επιμελητηρίου. 

«Πυρήνας του συνολικού προγράμματος, αλλά και του συγκεκριμένου εμβληματικού έργου στρατηγικής σημασίας είναι η ενίσχυση και ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας» τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου και σημείωσε «το Επιμελητήριο από νωρίς το αντιλήφθηκε και είναι έτοιμο να συνδράμει αποφασιστικά σε αυτή την κατεύθυνση. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα και είμαστε σε διαρκή συνεργασία με τα στελέχη της ΕΥΔΑΜ, τόσο για την ανατροφοδότηση του προγράμματος με τα πραγματικά δεδομένα της επιχειρηματικότητας, όσο και για την ενεργό συμμετοχή μας στην υλοποίηση των δράσεών του». 

Ο κ. Τρουπής πρόσθεσε ακόμη «είναι βέβαιο ότι από το έργο αυτό δύναται να ωφεληθούν άμεσα οι υφιστάμενες επιχειρήσεις των Δήμων Μεγαλόπολης, Τρίπολης, Γορτυνίας και Οιχαλίας, που ανήκουν στο συγκεκριμένο εδαφικό σχέδιο, και να δοθούν κίνητρα για την πραγματοποίηση νέων επενδύσεων, μετασχηματίζοντας την οικονομία της περιοχής δίνοντάς της ταυτόχρονα νέα προοπτική».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής εξετάστηκε και το πλαίσιο συνεργασίας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας με τους λοιπούς φορείς που θα συμμετέχουν στο έργο, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, τους Δήμους του εδαφικού σχεδίου, το ΣΕΒΙΠΕΤ και τους λοιπούς φορείς εκπροσώπησης της επιχειρηματικότητας, αλλά και τις δομές που έχουν προγραμματιστεί να δημιουργηθούν (συνεργατικός χώρος, θερμοκοιτίδα επιχειρηματικότητας, μηχανισμός στήριξης της επιχειρηματικότητας).  Γιάννης Τρουπής: Κομβικής σημασίας

Παρόντες στη συνάντηση αυτή ήταν επίσης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Βαγγέλης Ξυγκώρος, ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒΙΠΕΤ και μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Δημήτριος Πετρόπουλος, τα στελέχη της ΕΥΔΑΜ κα Αλεξάνδρα Μαυρογονάτου, κα Όλγα Καρβελά, κ. Λάμπρος Λιακόπουλος και ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΥΔΑΜ κ. Παντελής Κούκος .

Πηγή

Related posts

Ευχαριστήριο Μήνυμα του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν.Αρκαδίας

Arcadia Spot NG

«Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση»: WORKSHOP στις 24/04/2024

Arcadia Spot NG

Επιμελητήριο Αρκαδίας: Στηρίζει την Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος

Arcadia Spot NG

Leave a Comment