Εκδηλώσεις Επικαιρότητα Τοπικά Νέα

Εκδήλωση από τον Φιλοτεχνικό Όμιλο Τρίπολης

Εκδήλωση από τον Φιλοτεχνικό Όμιλο Τρίπολης

Εκδήλωση από τον Φιλοτεχνικό Όμιλο Τρίπολης

Ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης διοργανώνει εκδήλωση την Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024, στις 21:00, στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης, με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου της Μάτας Κοτσώνη “Ο Attilio στην Ελλάδα – Η μουσική ζωή της Τρίπολης 1893 – 1940” ( εκδόσεις Δρόμων). Θέμα του βιβλίου είναι ο ο εξευρωπαϊσμός της μουσικής ζωής της Ελλάδας, μέσα από το παράδειγμα της Τρίπολης, και η ιστορία της πόλης μέσα από τη μουσική της ζωή.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει σύντομη εισήγηση στη θεματολογία του βιβλίου από τον καθηγητή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Ιωάννη Φούλια και μουσικοθεατρική παράσταση βασισμένη στο βιβλίο. Στην παράσταση συμμετέχουν:

Μαριάννα Φιλοπούλου, Ελένη Αρτοπούλου, Θοδωρής Αρτόπουλος, Μαρία Παχνιστή, Γιώργος Κότσικας, Νάνσυ Κοτσιώνη, Μάτα Κοτσιώνη και χορωδιακό σύνολο αποτελούμενο από τη Χορωδία “Ορφέας Τρίπολης” και την Ευρωπαϊκή Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης, υπό τη διεύθυνση της Χριστίνας Αθανασοπούλου και τη συνοδεία του Γιώργου Μιχαλόπουλου.

Το βιβλίο εκδόθηκε με την ευγενική χορηγία του Σωτήρη Λαμπρόπουλου, Διευθυντή της Σχολής Σταυράκου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Εκδήλωση από τον Φιλοτεχνικό Όμιλο Τρίπολης

Related posts

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ-ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Arcadia Spot NG

Ολοκλήρωση Διαδικασίας Αξιοποίησης της Περιοχής για τη Δημιουργία του Πάρκου Μνήμης στην Τρίπολη

Arcadia Spot NG

ASTERAS AKTOR: Ακαδημίες ποδοσφαίρου κοριτσιών!

Arcadia Spot NG

Leave a Comment