Δήμοι Αρκαδίας Εκδηλώσεις Επικαιρότητα

ΕΛΜΕ Αρκαδίας: Πρόσκληση για συγκέντρωση την Πρωτομαγιά

elme-arkadias

Η ΕΛΜΕ Αρκαδίας με ανακοίνωση-πρόσκληση καλεί τους εργαζομένους σε απεργιακή συγκέντρωση τη Πρωτομαγιά στην πλατεία Πετρινού. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 το πρωί.

Ακολουθεί η ανακοίνωση-πρόσκληση της ΕΛΜΕ Αρκαδίας:

1η Μάη, μέρα αγώνα, τιμής, ανυπακοής αλλά και προοπτικής!
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι


Η απεργία της Πρωτομαγιάς είναι η μέρα που μας θυμίζει το διπλό χρέος που έχουμε ως εκπαιδευτικοί: να τιμήσουμε όσους και όσες αγωνίστηκαν και αγωνίζονται να ξημερώσει μια καλύτερη μέρα για τους εργαζομένους και να δώσουμε τη σκυτάλη αυτών των αγώνων στη νέα γενιά.

Τα τελευταία χρόνια ο κλάδος έδωσε με ψηλά το κεφάλι σπουδαίες μάχες για τα εργασιακά του δικαιώματα και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών

  • Σταθήκαμε όρθιοι στην πανδημία και με όλα τα μέσα στηρίξαμε τους μαθητές μας, την ώρα που η κυβέρνηση δεν έδινε τα απαραίτητα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.
  • Αντιπαλέψαμε την κατηγοριοποίηση των σχολείων, αρνούμενοι να γίνουμε συμμέτοχοι στους διαχρονικούς αντιεκπαιδευτικούς σχεδιασμούς των κυβερνήσεων μέσα από τη λεγόμενη «αξιολόγηση της σχολικής μονάδας».
  • Παρά το ότι η κυβέρνηση με τραμπούκικες μεθοδεύσεις, με τις γνωστές καλολαδωμένες «δημοσιογραφικές» πένες και με τη συνδρομή της ταχύτατης -σε αυτά και μόνο τα θέματα- δικαιοσύνης κήρυξε τις κινητοποιήσεις μας 6 φορές παράνομες, συνεχίζουμε να αντιδρούμε στην κατηγοριοποίηση των εκπαιδευτικών και των μαθητών.
  • Σημάναμε συναγερμό για τα τεράστια κτηριακά προβλήματα των σχολείων, προβλήματα που σε πολλές περιπτώσεις καθιστούν τα σχολεία επίφοβα για τραγικά δυστυχήματα, την ώρα που η κυβέρνηση διαβεβαίωνε υποκριτικά ότι «όλα βαίνουν καλώς». Τώρα πια κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δε γνωρίζει, ότι δεν έχει ενημερωθεί, ότι δεν έχει ευθύνη.
  • Μαζί με τους μαθητές μας και τους γονείς τους βγήκαμε στο δρόμο και δε μείναμε σιωπηλοί στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών.


Πιάνουμε το νήμα των σπουδαίων αγώνων του λαού μας και επάξια το φέρνουμε στο σήμερα, απαιτώντας ασφαλή κτήρια, σύγχρονες υποδομές, δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους τους μαθητές, ενιαία εκπαίδευση για όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως φυλής, φύλου, θρησκείας, οικονομικής κατάστασης, κοινωνικής τάξης. Στην Ελλάδα και την Ευρώπη οι εργαζόμενοι σηκώνουν κεφάλι, αρνούνται να ζήσουν με τα ψίχουλα που περισσεύουν από το πλούσιο γεύμα του Ταμείου Ανάκαμψης το οποίο προσφέρουν οι κυβερνήσεις στις μεγάλες
επιχειρήσεις.

1η Μάη, μέρα αγώνα, τιμής, ανυπακοής αλλά και προοπτικής!

Η Πρωτομαγιά, ειδικά φέτος, μας καλεί να πούμε «ΟΧΙ» στις πολιτικές εκείνες που θέλουν τους εργαζόμενους να είναι τα υποζύγια μιας ψευδεπίγραφης «ανάπτυξης» που εδώ και δεκαετίες κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους. Είναι, παράλληλα, η ώρα να πούμε ένα μυριόστομο όχι στην εμπλοκή της χώρας μας στο ιμπεριαλιστικό πόλεμο που είναι σε εξέλιξη. Να απαιτήσουμε όλα αυτά που μας στέρησαν και που μας ανήκουν, για να ζήσουν οι νεότερες γενιές καλύτερα από τις προηγούμενες και όχι χειρότερα. Για ριζικές πολιτικές αλλαγές, στην οικονομία και στην κοινωνία…
«Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά! Βαδίζουμε στον δρόμο των εργατών του Σικάγο! Από το Σικάγο έως την Καισαριανή, ζήτω η 1η Μάη κι η πάλη η ταξική!».
ΟΛΟΙ ΤΗΝ 1 ΜΑΗ, ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΣΤΙΣ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΤΡΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Ο Πρόεδρος:Ανδρέας Γιαννόπουλος

Ο Γ. Γραμματέας:Φώτης Γιακουμής

Related posts

24ωρη Πανελλαδική Απεργία Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Arcadia Spot GZ

Απεργιακή συγκέντρωση στην Τρίπολη 21/9/2023

Arcadia Spot FG

Η ιστορία της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Arcadia Spot FG

Leave a Comment