Ελλάδα Επικαιρότητα

Επιστολική ψήφος: Πώς θα ψηφίσουν οι Έλληνες του εξωτερικού στις ευρωεκλογές

Επιστολική ψήφος : Έως 29 Απριλίου η εγγραφή

Επιστολική ψήφος: Πώς θα ψηφίσουν οι Έλληνες του εξωτερικού στις ευρωεκλογές. Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την επιστολική ψήφο, το υπουργείο Εσωτερικών ξεκίνησε τις προετοιμασίες για την εφαρμογή του νέου αυτού θεσμού.

Πώς θα εγγραφούν οι εκλογείς

Οι Έλληνες εκλογείς που επιθυμούν να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές θα μπορούν να εγγραφούν στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία θα ανοίξει στις αρχές Φεβρουαρίου. Επιστολική ψήφος

Η ταυτοποίηση των εκλογέων θα γίνεται με τη χρήση των προσωπικών κωδικών – διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet), ή με στοιχεία διαβατηρίου και δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.

Οι αιτήσεις εγγραφής, τροποποιήσεων ή ακυρώσεων θα μπορούν να υποβληθούν έως τις 29 Απριλίου, δηλαδή 40 ημέρες πριν από τις εκλογές.

Πώς θα λάβουν τον φάκελο επιστολικής ψήφου

Ο φάκελος επιστολικής ψήφου θα αποσταλεί στους εκλογείς από το υπουργείο Εσωτερικών μέσα στον Μάιο, το αργότερο 20 ημέρες πριν από τις εκλογές. πηγή

Ο φάκελος θα περιλαμβάνει το ψηφοδέλτιο, τα ψηφοδέλτια επιστολικής ψήφου για τις ευρωεκλογές, καθώς και οδηγίες χρήσης.

Πώς θα ψηφίσουν

Οι εκλογείς θα πρέπει να συμπληρώσουν το ψηφοδέλτιο και να το επιστρέψουν στην αρμόδια αρχή, είτε ταχυδρομικά, είτε μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), είτε μέσω των ελληνικών διπλωματικών αρχών στο εξωτερικό.

Η σημασία της επιστολικής ψήφου Επιστολική ψήφος

Η επιστολική ψήφος αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη διευκόλυνση της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος για τους Έλληνες του εξωτερικού.

Ειδικότερα, η επιστολική ψήφος θα επιτρέψει σε:

  • άτομα με αναπηρίες
  • ηλικιωμένους
  • εποχικά εργαζόμενους
  • εργαζόμενους την Κυριακή
  • φοιτητές/σπουδαστές που είναι εν μέσω εξεταστικής περιόδου μακριά από το σπίτι τους
  • μαθητές Γ Λυκείου εν μέσω Πανελλαδικών εξετάσεων

να ψηφίσουν από το σπίτι τους ή από τον τόπο διαμονής τους, χωρίς να χρειάζεται να μεταβούν στην Ελλάδα για να ψηφίσουν. Επιστολική ψήφος

Related posts

Ακρίβεια: Ποια προϊόντα είναι πανάκριβα στην Ελλάδα

Arcadia Spot NG

Ευρωεκλογές 2024: Δείτε πού ψηφίζετε

Arcadia Spot NG

Επιστολική ψήφος : Έως 29 Απριλίου η εγγραφή

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment