Διεθνή Ενέργεια Επικαιρότητα

Η Ισπανία στην Έναρξη της Ευρωπαϊκής Επανάστασης του Υδρογόνου

Η Ισπανία στην Έναρξη της Ευρωπαϊκής Επανάστασης του Υδρογόνου

Η Ισπανία στην Έναρξη της Ευρωπαϊκής Επανάστασης του Υδρογόνου

Η Ισπανία φιλοδοξεί να ηγηθεί της υιοθέτησης υδρογόνου στην Ευρώπη, με στόχο την ανάπτυξη ενός βιώσιμου και ανθεκτικού ενεργειακού μέλλοντος. Ο “Basque. Hydrogen. Corridor” (Διάδρομος Υδρογόνων των. Βάσκων) αποτελεί ένα κρίσιμο έργο προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ η χώρα έχει σημειώσει σημαντικά βήματα το 2023, όπως:

  • Εγκαίνια του πρώτου εργοστασίου παραγωγής μεμβρανών από κράμα παλλαδίου στον κόσμο: Μια πρωτοποριακή ανάπτυξη της H2Site που φέρνει την Ισπανία στην πρωτοπορία της τεχνολογίας υδρογόνου.
  • Ίδρυση του H2Sarea: Μια πρωτοβουλία της Nortegas που στοχεύει στην έγχυση πράσινου υδρογόνου στο υπάρχον δίκτυο φυσικού αερίου, μειώνοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της ενέργειας.
  • Παρουσίαση του πρώτου πρωτοτύπου λεωφορείου υδρογόνου από την Irizar: Μία σημαντική εξέλιξη στις βιώσιμες μεταφορές, φέρνοντας πιο κοντά την υλοποίηση ενός καθαρότερου και πιο φιλικού προς το περιβάλλον συστήματος μετακίνησης.
  • Θεσμοθέτηση σειράς σταθμών ανεφοδιασμού υδρογόνου από την Calvera: Η ανάπτυξη ενός δικτύου υποδομών αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ευρεία υιοθέτηση υδρογόνου, και η Calvera ηγείται αυτής της προσπάθειας.
  • Ανάθεση του πρώτου ηλεκτρολύτη στη Χώρα των Βάσκων από την Petronor: Η εγκατάσταση ηλεκτρολυτών αποτελεί το κλειδί για την παραγωγή πράσινου υδρογόνου μέσω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, θέτοντας τις βάσεις για μια πιο βιώσιμη παραγωγή ενέργειας.

Συνολικά, 50 έργα που σχετίζονται με την αλυσίδα αξίας του υδρογόνου βρίσκονται σε εξέλιξη στην. Ισπανία, με το 70% να είναι ήδη σε λειτουργία. Η χώρα έχει λάβει ισχυρή υποστήριξη από την. Ευρωπαϊκή Ένωση, αναγνωρίζοντας τον ηγετικό ρόλο της στην υιοθέτηση υδρογόνου.

Πέρα από την παραγωγή και την υιοθέτηση υδρογόνου, η Ισπανία εστιάζει και στην ανάπτυξη τεχνογνωσίας και καινοτομιών. Στόχος είναι η χώρα να εξελιχθεί σε κόμβο έρευνας και ανάπτυξης για το. Yδρογόνο, προσελκύοντας επενδύσεις και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

Η “υδρογονοκεντρική” στρατηγική της. Ισπανίας έχει ως στόχο την. Aπεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης. Η Χώρα των. Βάσκων διαδραματίζει καίριο ρόλο σε αυτή την προσπάθεια, θέτοντας τα θεμέλια για μια πιο βιώσιμη και ευημερούσα Ευρώπη. Η Ισπανία στην Έναρξη της Ευρωπαϊκής Επανάστασης του Υδρογόνου

Related posts

Σδούκου: Εντός του έτους η ολοκλήρωση του νέου αγωγού στη Δ. Μακεδονία

Arcadia Spot NG

Ευρωπαϊκή Τράπεζα Υδρογόνου: Δημοπρασία με 720 εκατ. ευρώ

Arcadia Spot NG

Η Ελλάδα μπροστά στην πρόκληση της ενεργειακής μετάβασης

Arcadia Spot NG

Leave a Comment