Δήμος Τρίπολης Παιδεία

Ο Κώστας Τζιούμης βρέθηκε στις τελετές Αγιασμού στο 3ο Δημοτικό και 3ο Γυμνάσιο Τρίπολης

Στις τελετές Αγιασμού, για τη νέα σχολική χρόνια, σε 3ο Δημοτικό και 3ο Γυμνάσιο Τρίπολης, παρέστη, το πρωί της Δευτέρας (12/9/2022), ο Δήμαρχος Κώστας Τζιούμης.

Από το 3ο Δημοτικό, ο Δήμαρχος σημείωσε: «Καλή αρχή, καλή σχολική χρονιά. Ξεκινά φέτος μια ακόμα δύσκολη χρονική χρονιά. Ξεκινάμε με λίγο καλύτερες συνθήκες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το πρόβλημα με τον covid έχει τελειώσει. Πρέπει να ακολουθούμε τις οδηγίες.

Το σχολείο είναι ο τόπος που θα αποκτήσετε σημαντικές γνώσεις που θα στηρίξουν την πορεία της ζωής σας, αλλά και ο τόπος που διαπλάθονται οι χαρακτήρες. Το χρόνο του σχολείου θα τον εκμεταλλευτείτε για να μαθαίνετε αλλά και για να παίζετε.

Να έχετε επαφή με άλλα παιδάκια, όχι μόνο με τάμπλετ και κινητά.

Να είστε χαρούμενα στο σχολείο, να ακούτε τους εκπαιδευτικούς σας, αλλά και να συζητάτε και με τους γονείς σας.

Ο ρόλος των γονέων είναι πολύ σημαντικός. Θα πρέπει να είμαστε δίπλα στα παιδιά μας, κάθε παιδί είναι ξεχωριστό. Επιπλέον, να υπάρχει συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, αυτό είναι το άλφα και το ωμέγα.

Για τους εκπαιδευτικούς, ο ρόλος τους είναι εξαιρετικά σημαντικός. Διαπλάθετε, μαζί με την οικογένεια, χαρακτήρες. Σας συγχαίρω για το έργο σας, ξέρω την τεράστια προσπάθεια που κάνετε.

Όσον αφορά τον Δήμο, να ξέρετε ότι θα είμαστε δίπλα σας. Έγινε αυτό το έργο που ομόρφυνε το περιβάλλον του σχολείου.

Θα είμαστε δίπλα σας σε ό,τι μπορούμε να βοηθήσουμε.»

Να σημειωθεί ότι η Διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου έκανε ειδική μνεία στον Δήμο Τρίπολης για το έργο ελαιοχρωματισμού που ήταν πάγιο αίτημα του σχολείου και ευχαρίστησε προσωπικά τον Δήμαρχο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο.

Ακολούθησε, λίγη ώρα μετά, ο Αγιασμός στο 3ο Γυμνάσιο Τρίπολης. Στη σύντομη τοποθέτησή του, ο Δήμαρχος, υπογράμμισε: «Οι διακοπές τελείωσαν, επανήλθατε στο σχολικό σας περιβάλλον. Είναι δύσκολο στην αρχή, αλλά θα συνηθίσετε σιγά – σιγά, εκμεταλλευθείτε το σχολικό σας χρόνο να αποκτήστε γνώσεις και δεξιότητες, να διαπλάσετε τον χαρακτήρα σας, διότι σας περιμένει μια δύσκολη και ανταγωνιστική κοινωνία.

Είμαστε σίγουροι ότι τα παιδιά της Ελλάδας μπορούν να ανταγωνιστούν τους Ευρωπαίους.

Με προσπάθεια, με αγώνα, με συνεργασίες, αλλά και με φλερτ και με παιχνίδι, κάντε τον κόσμο καλύτερο.

Στους εκπαιδευτικούς, κατανοούμε το πολύ δύσκολο έργο που επιτελούν σε πολύ δύσκολες συνθήκες, σας συγχαίρουμε. Είμαστε δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα, στο πλαίσιο των δυνατότητων και αρμοδιοτήτων του δήμου, για ένα καλύτερο και ομορφότερο σχολικό περιβάλλον.»

Να σημειωθεί, τέλος, ότι μαζί με τον Δήμαρχο, στις τελετές Αγιασμού, ήταν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γεωργία Παναγοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δημήτρης Μακαρούνης και ο Πρόεδρος της ΔΕΠΕ, Γιώργος Σπηλιόπουλος.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο εδώ:

https://www.facebook.com/DimosTripolisofficial/posts/512853800841663

Related posts

Νέος Κανονισμός για τα σχολεία : Η ποινή που προβλέπεται για τα κινητά τηλέφωνα

Arcadia Spot GZ

Συνάντηση Δημήτρη Πτωχού και Κώστα Τζιούμη στην Τρίπολη

Arcadia Spot GZ

Αγιασμός & κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του ομίλου τένις της ΑΕΚ Τρίπολης

ArcadiaSpot Team

Leave a Comment