Ελλάδα Επικαιρότητα

Λεωφορείο του Αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας πήρε φωτιά εντός του Πανεπιστημίου

Πυρκαγιά ξέσπασε σε Δασική έκταση στη Ρόδο

Χθες ένα λεωφορείο του αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Κέντρο-Πανεπιστήμιο, πήρε φωτιά εντός του Πανεπιστημίου ενώ μετέφερε φοιτητές. Ευτυχώς δεν προέκυψε τραυματισμός.

Αναλυτικά, η σελίδα “Δίκτυο Πανεπιστημίου Πατρών” αναφέρει σε ανάρτησή της στο Facebook:

“Χθες Τρίτη, φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Πατρών γίναμε μάρτυρες ενός ακόμη περιστατικού που καταδεικνύει την παραμέληση των αστικών συγκοινωνιών στην πόλη μας.

Πιο συγκεκριμένα, λεωφορείο του αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας που εκτελούσε τη διαδρομή Κέντρο-Πανεπιστήμιο κι ενόσω μετέφερε φοιτητές, άρπαξε φωτιά εντός του Πανεπιστημίου. Από το συμβάν ευτυχώς δεν προέκυψε κάποιος τραυματισμός.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοιας έκτασης συμβάν λαμβάνει χώρα στους δρόμους της πόλης μας αλλά και ευρύτερα στον κλάδο των αστικών μεταφορών σε ολόκληρη τη χώρα. Ένας κλάδος που συστηματικά απαξιώνεται και καταρρέει διαρκώς, ιδιαίτερα την περίοδο ενεργειακής κρίσης την οποία διανύουμε.

Τα εγκαταλελειμμένα οχήματα, ο περιορισμένος όγκος δρομολογίων ιδίως κατά τις ώρες αιχμής, καθώς και η ελλιπής ασφάλεια προδίδουν την επικρατούσα κατάσταση και δημιουργούν ανησυχίες σε όσους καθημερινά κάνουν χρήση των μέσων αυτών για προσωπική εξυπηρέτηση. Εικόνες κατεστραμμένων οροφών και λαμπαδιασμένων λεωφορείων είθισται να συναντώνται μονάχα σε χώρες υπανάπτυκτες.

👉🏻Για να μη χρειαστεί, λοιπόν, να βρεθούμε μπροστά σε παρόμοιες καταστάσεων στο μέλλον,

ως ΔΙΚΤΥΟ Προοδευτικών-Αριστερών Φοιτητών απαιτούμε να ληφθούν τα εξής:

▪️Η Διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ να πράξει τα δέοντα ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των μεταφορών

▪️Να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι καταλληλότητας των λεωφορείων και να αποσυρθούν δίχως καθυστερήσεις τα παλαιωμένα εξ αυτών

▪️Αύξηση των δρομολογίων

▪️Δωρεάν μεταφορά για κάθε φοιτητή/-τρια

▪️Το κράτος να σταθεί αρωγός χρηματοδοτώντας τον τομέα των συγκοινωνιών ώστε αυτός να μην καταρρεύσει

▪️ΔΕΝ πρόκειται να ανεχθούμε τριτοκοσμικές συνθήκες να γίνουν κανονικότητα, ΔΕΝ διαπραγματευόμαστε την ασφάλεια των συγκοινωνιών.”

Related posts

17χρονος έπαθε ηλεκτροληξία στην Πάτρα

Arcadia Spot GZ

Κρούσματα Μηνιγγίτιδας στην Πάτρα: Ανησυχία και Επιδημιολογική Παρακολούθηση Εν όψει των Αποκριάτικων Εκδηλώσεων

Arcadia Spot GZ

Ζωντανή Μετάδοση του “Καρναβάλι των Μικρών” στο Ionian TV

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment