Επικαιρότητα Τοπικά Νέα

Λαμπαδηδρομίες 2024: Πρόσκληση συμμετοχής στις «Λαμπαδηδρομίες 2024» στη Δημητσάνα

Λαμπαδηδρομίες 2024

Λαμπαδηδρομίες 2024: Πρόσκληση συμμετοχής στις «Λαμπαδηδρομίες 2024» στη Δημητσάνα.

Οι Δημητσανίτες είχαν ασκηθεί στην κατ’ οίκον παρασκευή πυρίτιδας ήδη από το 1710 Η συμβολή της πόλης στην Επανάσταση του 1821, με την κατοχύρωση του δικαιώματος παραγωγής και εμπορίου της μπαρούτης, ήταν καθοριστική. Η ηρωική αυτή διάσταση, ήταν που καθιέρωσε τη Δημητσάνα όχι μόνο ως «μπαρουταποθήκη του Έθνους» αλλά και ως «σύμβολο ανεξαρτησίας».

Όταν το μήνυμα της έναρξης του Επανάστασης διαδόθηκε, οι υποδουλωμένοι ξεχύθηκαν στα σοκάκια με δάδες στα χέρια – παραμονή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – και μπροστά στα ιερά των εκκλησιών οι οπλαρχηγοί ορκίστηκαν στον αγώνα για απελευθέρωση. Λαμπαδηδρομίες 2024

Ο «Πολιτιστικός Αγροτουριστικός Σύλλογος Γυναικών Δημητσάνας» απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στην αναβίωση του εθίμου των Λαμπαδηδρομιών, που θα πραγματοποιηθεί με λαμπρότητα για δωδέκατη χρονιά την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024 και ώρα 20:00, στη Δημητσάνα Αρκαδίας.

Κατά το μέγα πολιτιστικό γεγονός του τόπου μας, τις «Λαμπαδηδρομίες 2024», θα πραγματοποιηθεί πομπή των συμμετεχόντων με κατεύθυνση το δημοτικό χώρο στάθμευσης στο κέντρο της πόλης και χορευτική εκδήλωση με ζωντανή παραδοσιακή μουσική από τους συλλόγους και τα σωματεία που θα συμμετάσχουν στην πομπή.

Δήλωση συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι σύλλογοι – σωματεία καλούνται, από τις 19/02/2024 και μέχρι τις 29/02/2024, να δηλώσουν την συμμετοχή τους τηλεφωνικά στην Πρόεδρο του Πολιτιστικού Αγροτουριστικού Συλλόγου Γυναικών Δημητσάνας κα. Αγγελική Μπίρη, τηλ. 694 4338547. Λαμπαδηδρομίες 2024

Ακολουθήστε τις «Λαμπαδηδρομίες της Δημητσάνας» στα Social Media

Instagram: Λαμπαδηδρομίες Δημητσάνα
Facebook: Λαμπαδηδρομίες Δημητσάνα
E-mail: lampadidromies.dimitsana@gmail.com

Related posts

Γιορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου από το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο Δημητσάνας (pics)

Arcadia Spot GZ

ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΗΡΩΙΚΗ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ

Arcadia Spot GZ

Στο ρόστερ της Δημητσάνας ο Δημήτρης Παπαδάτος

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment