Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Πως να προστατευτούν οι Έλληνες καταναλωτές στις ηλεκτρονικές αγορές τους

Πως να προστατευτούν οι Έλληνες

Πως να προστατευτούν οι Έλληνες καταναλωτές στις ηλεκτρονικές αγορές τους. Δύο στους δέκα Έλληνες καταναλωτές έχουν υποστεί απάτη σε ηλεκτρονικές αγορές σε εορταστικές περιόδους στο παρελθόν, με το ηλικιακό group με το υψηλότερο ποσοστό να είναι το 18-26 (26%), όπως αποκαλύπτει έρευνα της Klarna σε συνεργασία με την εταιρεία ερευνών Nepa. Την ίδια στιγμή το 19% των καταναλωτών παγκοσμίως απάντησαν θετικά, δείχνοντας ότι ο κίνδυνος διαδικτυακής απάτης κατά τις ηλεκτρονικές αγορές είναι εμφανής, ιδιαίτερα σε περιόδους υψηλής αγοραστικής κίνησης, όπως η περίοδος των εκπτώσεων.

Με αφορμή τις χειμερινές εκπτώσεις, η Klarna δίνει συμβουλές στους καταναλωτές ώστε να έχουν ασφαλείς ηλεκτρονικές αγορές.

Υπερβολικά υψηλές εκπτώσεις

 • Ηλεκτρονικά καταστήματα που προσφέρουν πολύ υψηλές εκπτώσεις (ιδιαίτερα σε γνωστές μάρκες) μπορεί να είναι ένδειξη απάτης και οι χρήστες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις πολύ χαμηλές τιμές.

Το όνομα και το περιεχόμενο των fake shops

 • Ένα κοινό χαρακτηριστικό των ψεύτικων καταστημάτων (fake shops) είναι η χρήση ονομάτων ιστότοπων που μοιάζουν με γνωστές μάρκες αλλά έχουν μικρές παραλλαγές. Αν το όνομα του ιστότοπου δεν ταιριάζει με τα προϊόντα που προσφέρονται από το κατάστημα, αυτό θα μπορούσε να είναι μία ένδειξη ψεύτικου καταστήματος. Επιπλέον, ένα άλλο δείγμα μη αυθεντικού καταστήματος είναι τα λάθη (ορθογραφικά, τυπογραφικά, λανθασμένες φράσεις) στα κείμενα και το περιεχόμενο του ιστότοπου.

Τρόποι πληρωμής

 • Τα ύποπτα ηλεκτρονικά καταστήματα μπορούν μερικές φορές να αναγνωριστούν από τους τρόπους πληρωμής που προσφέρουν ή που δεν είναι διαθέσιμοι. Τα καταστήματα αυτά προτιμούν συχνά την προκαταβολή, καθώς δυσκολεύει τους αγοραστές να πάρουν τα χρήματά τους πίσω. Από την άλλη πλευρά, οι τρόποι πληρωμής όπως η πάγια χρέωση ή οι αγορές μέσω Klarna, δεν γίνονται δεκτοί, κυρίως επειδή η τελευταία παρέχει πρόσθετη προστασία στον αγοραστή. Με τις αγορές μέσω Klarna, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα για ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας κατά τις ηλεκτρονικές αγορές, γεγονός που τον προστατεύει από ύποπτα καταστήματα.

Ασαφείς πολιτικές επιστροφής χρημάτων

 • Ένα αξιόπιστο κατάστημα θα παρέχει σαφείς οδηγίες για το πώς γίνονται επιστροφές προϊόντων και τι πρέπει να κάνει ο καταναλωτής αν είναι δυσαρεστημένος από την αγορά. Αντίθετα, τα ψεύτικα καταστήματα έχουν συχνά πολιτικές επιστροφής χρημάτων που είναι δύσκολο να κατανοηθούν, να βρεθούν στον ιστότοπο ή μπορεί και να μην υπάρχουν.

Συμβουλές για ασφαλείς ηλεκτρονικές αγορές

 • Ελέγξτε το όνομα του ιστότοπου και βεβαιωθείτε ότι ταιριάζει με την πραγματική εταιρεία.
 • Προσέξτε για λάθη στα κείμενα και το περιεχόμενο του ιστότοπου.
 • Εάν το κατάστημα προσφέρει πολύ υψηλές εκπτώσεις, να είστε επιφυλακτικοί.
 • Αποφύγετε την προκαταβολή, αν είναι δυνατόν.
 • Επιλέξτε ένα κατάστημα που προσφέρει σαφείς πολιτικές επιστροφής χρημάτων.

Η Klarna παρέχει πρόσθετη προστασία κατά των διαδικτυακών απάτης

 • Οι αγορές μέσω Klarna είναι ασφαλείς, καθώς η εταιρεία παρέχει στους χρήστες προστασία από απάτες, επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση μη παράδοσης του προϊόντος ή παραλαβής προϊόντος διαφορετικού από αυτό που παραγγέλθηκε.
 • Επιπλέον, η Klarna προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να πληρώσουν την αγορά τους σε τέσσερις δόσεις χωρίς τόκο, γεγονός που τους δίνει μεγαλύτερη ευελιξία και έλεγχο των οικονομικών τους.

Related posts

Αγορά ενεργειακού τζακιού από διαδίκτυο

Arcadia Spot FG

Leave a Comment