Επικαιρότητα Περιφέρεια Τοπικά Νέα

Στο Β’ Συνέδριο Παυλείων Σπουδών στην Κόρινθο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός

Στο Β’ Συνέδριο Παυλείων Σπουδών στην Κόρινθο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός

Στο Β’ Συνέδριο Παυλείων Σπουδών στην Κόρινθο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Ιουνίου, το Β’ Συνέδριο Παυλείων Σπουδών με τον τίτλο: «Ο Απόστολος Παύλος ως Ιδρυτής, Ποιμένας και Διδάσκαλος της Εκκλησίας της Κορίνθου», στο Συνεδριακό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεως στην Αρχαία Κόρινθο.

«Η συνεργασία της Αποστολικής Ιεράς Μητροπόλεώς με το Τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, έχει αναδείξει σημαντικά επιστημονικά και θεολογικά ζητήματα, προσφέροντας πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες στους συμμετέχοντες. Το σημερινό Συνέδριο αποτελεί ακόμα μία ευκαιρία για εμβάθυνση και αναστοχασμό πάνω στην προσωπικότητα και το έργο του Αποστόλου Παύλου, του ιδρυτή της Εκκλησίας της Κορίνθου, του ακούραστου ποιμένα και διδάσκαλου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης.

Επίσης στάθηκε στον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει η Εκκλησία στην κοινωνία μας, σημειώνοντας: «Με την διακονία της, προσφέρει στήριξη στους αδύναμους, ενθάρρυνση στους πνευματικά αναζητούντες και βοήθεια σε όσους βρίσκονται σε ανάγκη. Η Εκκλησία μας συνεχίζει το έργο του Αποστόλου Παύλου, προωθώντας τις αξίες της αγάπης, της αλληλεγγύης και της δικαιοσύνης».

Στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον Μητροπολίτη Κορίνθου, Διονύσιο, παρουσία και του Δημάρχου Κορινθίων, Νίκου Σταυρέλη.

Να σημειωθεί πως το συνέδριο παρακολούθησαν, επίσης, από πλευράς Περιφέρειας, o Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής, η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αθηνά Κόρκα, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Σωτήρης Μουρίκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Σπυρίδωνας Ζαχαριάς. Στο Β’ Συνέδριο Παυλείων Σπουδών στην Κόρινθο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός

Related posts

Τριετής Προγραμματική Σύμβαση για το «Διεθνές Κέντρο Χορού» | Δημήτρης Πτωχός: «Η τέχνη και ο πολιτισμός αποτελούν θεμελιώδεις πυλώνες της στρατηγικής μας για την Περιφερειακή ανάπτυξη»

Arcadia Spot NG

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τις πρωταθλήτριες του Απόλλωνα Καλαμάτας

Arcadia Spot NG

Στο σημείο της αναζωπύρωσης στη Νεμέα ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Arcadia Spot NG

Leave a Comment