Αστυνομικά Επικαιρότητα

Σύλληψη ιερομόναχου για ασέλγεια ανηλίκου σε ανήλικο

Σύλληψη ιερομόναχου για ασέλγεια ανηλίκου σε ανήλικο.

68χρονος θρησκευτικός λειτουργός συνελήφθη για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο κάτω των 12 ετών.

Σοκ προκαλεί η υπόθεση ασέλγειας σε βάρος ανηλίκου από ιερομόναχο σε νησί του Αργοσαρωνικού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 68χρονος θρησκευτικός λειτουργός, κατά τη διάρκεια επισκέψεων στο σπίτι φίλου του στο νησί όπου ο ίδιος λειτουργούσε, εκμεταλλευόμενος την απουσία των γονιών του παιδιού, ασελγούσε κατ’ επανάληψη, σε βάρος του.

Ο πατέρας του ανηλίκου κατήγγειλε στην αστυνομία την υπόθεση και στον ιερομόναχο ασκήθηκε ποινική δίωξη για «Γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη, κατ’ εξακολούθηση».

Στο σπίτι του ιερομόναχου πραγματοποιήθηκε έρευνα, όπου κατασχέθηκαν ψηφιακά αρχεία για έρευνα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιερομόναχος είχε κατηγορηθεί και στο παρελθόν για την διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε τη σύλληψη του ιερομόναχου, αναφέροντας τα εξής:

Συνελήφθη 68χρονος θρησκευτικός λειτουργός διωκόμενος με ένταλμα σύλληψης για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δε συμπλήρωσε τα (12) έτη, κατ’ εξακολούθηση.

Συγκεκριμένα, το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε βάσει σχηματισμού δικογραφίας και καταγγελίας που είχε προηγηθεί τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με την οποία σε μη επακριβώς προσδιορισθέντα χρόνο κατά το χρονικό διάστημα από Ιανουάριο έως Ιούνιο του τρέχοντος έτους, ο κατηγορούμενος προέβη στις ανωτέρω αξιόποινες πράξεις.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του και στο χώρο που ασκούσε τα θρησκευτικά του καθήκοντα, κατασχέθηκαν ψηφιακά μέσα, το περιεχόμενο των οποίων θα ερευνηθεί από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Επισημαίνεται ότι ο 68χρονος έχει συλληφθεί για ακόμη μια φορά σε προγενέστερο χρόνο για ομοειδή αδικήματα.

Ο συλληφθέντας οδηγείται στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.

Related posts

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Σύλληψη 30χρονου για κλοπή εκκλησιαστικών αντικειμένων

Arcadia Spot NG

Αργολίδα : Σύλληψη 57χρονου για ηρωίνη

Arcadia Spot KP

Τρίπολη : Σύλληψη 3 ατόμων για κλοπή σε κατάστημα

Arcadia Spot KP

Leave a Comment