Δήμος Τρίπολης Επικαιρότητα

Κώστας Τζιούμης: “20 χρόνια μετά … ανοίγει επιτέλους ο δρόμος προς το Πανεπιστήμιο”

Σε εξαιρετικά σημαντικές ανακοινώσεις για το δρόμο προς το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, προχώρησε την Τετάρτη (27/12/2023), ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, κάνοντας γνωστό ότι εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του σπουδαίου αυτού έργου το οποίο αναμένει η Τρίπολη τα τελευταία περίπου 20 χρόνια.

Ειδικότερα, ο κ. Τζιούμης τόνισε: «Δίνουμε συνεντεύξεις τύπου, όταν έχουμε κάτι να ανακοινώσουμε. Τα νέα σήμερα είναι εξαιρετικά.
Εμείς ξεκινήσαμε τη διαδικασία απαλλοτρίωσης, ολοκληρώθηκε και σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι την περασμένη Παρασκευή ο κ. Λιβάνιος υπέγραψε την ένταξη χρηματοδότησης του δρόμου προς το Πανεπιστήμιο, προϋπολογισμού 1.770.000 ευρώ, στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».
Εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση του έργου. Είμαστε έτοιμοι άμεσα να προχωρήσουμε στη δημοπράτηση του έργου, έτσι ώστε μέχρι το καλοκαίρι να έχουμε ανάδοχο.
Η κατάσταση του δρόμου εγκυμονούσε κινδύνους για τους δημότες, για τους φοιτητές και τους επισκέπτες της Τρίπολης. Ο δρόμος, αυτός, αποτελούσε δυσφήμιση για την πόλη μας.
Η συγκεκριμένη μελέτη συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας και θέλω να συγχαρώ όλους όσους συμμετείχαν. Είναι επιλογή μας, όσο μπορούμε, να μην πληρώνουμε χρήματα για μελέτες.
Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί ένας σύγχρονος δρόμος με δύο λωρίδες κατευθύνσεις, με φωτισμό, με ποδηλατοδρόμιο, για να κινούνται όλοι με ασφάλεια.»

Related posts

Κώστας Τζιούμης: «Προστατεύουμε με αντιπυρικές ζώνες την Τρίπολη και τα χωριά μας»

Arcadia Spot NG

ΑΕΚ Τρίπολης: Με απόλυτη επιτυχία το 4ο Προπαιδικό u10

Arcadia Spot NG

Δήμος Τρίπολης: Ανακοίνωση για την 2η κατασκηνωτική περίοδο

Arcadia Spot NG

Leave a Comment