Ελλάδα Επικαιρότητα Επιχειρείν Οικονομία

Το πρώτο ιδιωτικό αεροδρόμιο Γενικής Αεροπορίας στην Ελλάδα

Το πρώτο ιδιωτικό αεροδρόμιο Γενικής Αεροπορίας στην Ελλάδα

Το πρώτο ιδιωτικό αεροδρόμιο Γενικής Αεροπορίας στην Ελλάδα

Θεμελίωση του Αεροδρομίου “Λυδία”: Μία Σημαντική Στιγμή για την Ελλάδα

Η Ελλάδα έκανε ένα σημαντικό βήμα προς την ανάπτυξη της. Γενικής Αεροπορίας με την τελετή θεμελίωσης του πρώτου ιδιωτικού αεροδρομίου στον. Αμυγδαλεώνα Καβάλας, με την ονομασία “Λυδία”. Η Υφυπουργός Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, παρευρέθηκε στην τελετή και τόνισε τη σημασία του έργου, τόσο συμβολικά όσο και πρακτικά.

Συνεργασία Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα:

Η κα Αλεξοπούλου χαρακτήρισε το αεροδρόμιο “Λυδία” ως “παραδειγματικό δείγμα επιτυχούς συνεργασίας δημοσίου και ιδιωτικού τομέα”. Το αεροδρόμιο, κατασκευασμένο με ιδιωτική επένδυση, θα εξυπηρετεί πτήσεις Γενικής Αεροπορίας, όπως αυτές των αερολεσχών, ιδιωτικές και επιχειρηματικές πτήσεις, αεροπορικές επιδείξεις, αεραθλητισμό και εκπαίδευση πιλότων.

Δυνατότητες για την Ελλάδα:

Η Γενική Αεροπορία αποτελεί έναν κλάδο με μεγάλη δυναμική, με κύκλο εργασιών περίπου 6 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ευρώπη. Η κα Αλεξοπούλου εξέφρασε την πεποίθησή της ότι το αεροδρόμιο “Λυδία” μπορεί να αποτελέσει σημαντική πηγή εσόδων για την Ελλάδα και να συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής.

Πύλη Εισόδου στα Βαλκάνια:

Η Υφυπουργός υπογράμμισε τη στρατηγική θέση του αεροδρομίου, το οποίο, χάρη στον άξονα Δράμας-Καβάλας, προσφέρει την ταχύτερη πρόσβαση στο Αιγαίο για τις γειτονικές χώρες.

Εκπαίδευση Πιλότων:

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του αεροδρομίου “Λυδία” θα είναι το Ολοκληρωμένο Campus Εκπαίδευσης Πιλότων Αεροσκαφών, το οποίο θα αποτελεί μοναδικό κέντρο εκπαίδευσης στην Ευρώπη.

Στόχος: Ανάπτυξη και Εναρμόνιση:

Η κα Αλεξοπούλου τόνισε τη δέσμευση της κυβέρνησης για προώθηση των ιδιωτικών επενδύσεων και μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα. Η ανάπτυξη της Γενικής Αεροπορίας, με το αεροδρόμιο “Λυδία” ως πρότυπο, αποτελεί μέρος της προσπάθειας για εναρμόνιση της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η θεμελίωση του αεροδρομίου “Λυδία” αποτελεί μια αισιόδοξη εξέλιξη για την Ελλάδα. Το έργο αυτό ανοίγει νέες δυνατότητες για την ανάπτυξη της Γενικής Αεροπορίας, την προσέλκυση επενδύσεων και την ενίσχυση της θέσης της χώρας στην περιοχή. Το πρώτο ιδιωτικό αεροδρόμιο Γενικής Αεροπορίας στην Ελλάδα

Related posts

Βρετανικό Μουσείο: 23 μαρμάρινες πλάκες από τον “δεύτερο Παρθενώνα”!

Arcadia Spot NG

Ακρίβεια: Ποια προϊόντα είναι πανάκριβα στην Ελλάδα

Arcadia Spot NG

Κιλκίς: Κατηγορούν τον κτηνοτρόφο για ασέλγεια – Τι λένε οι 2 πλευρές

Arcadia Spot NG

Leave a Comment