Top News Επικαιρότητα Περιφέρεια

Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το γήπεδο Δημητσάνας

Θέμα για συζήτηση προ ημερησίας διάταξης σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει με το γήπεδο της Δημητσάνας έθεσε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος στη συνεδρίαση της Δευτέρας 11/12/23. Ο Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος έκανε λόγο για έντονη ανησυχία από τους κατοίκους της Γορτυνίας μετά την  πρόσφατη απόφαση απένταξης του έργου με απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα.

Ο επικεφαλής της Πελοποννησιακής Συμμαχίας Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για την καθυστέρηση του έργου αλλά και για τη γενικότερη διαχείριση από πλευράς Περιφέρειας τονίζοντας ότι το θέμα του γηπέδου βρίσκεται πραγματικά στον αέρα.

Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειακός Σύμβουλος μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

” Μετά από βαρύγδουπες  εξαγγελίες,  επιτόπιες αυτοψίες και άφθονη πολιτική εκμετάλλευση φτάσαμε στην απένταξη του έργου του γηπέδου της Δημητσάνας με συνοπτικές διαδικασίες. Οι κάτοικοι της Γορτυνίας και οι παράγοντες της ομάδας χορτάσανε υποσχέσεις και έργα δεν βλέπουν. 

Ρωτάω ευθέως την απερχόμενη  Περιφερειακή Αρχή: α) γιατί απεντάχθηκε το έργο; β) πώς θα εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση και η συνέχισή του γ) γιατί δεν δίνονται οι απαραίτητες πειστικές απαντήσεις; δ) γιατί το Περιφερειακό Συμβούλιο δε λαμβάνει μία ξεκάθαρη απόφαση για το θέμα;” 

Μετά από αυτή την τοποθέτηση ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Μανώλης Σκαντζός πήρε το λόγο και διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται περί απόφασης απένταξης του έργου του γηπέδου της Δημητσάνας αλλά για διακοπή εργασιών λόγω οφειλών στην ανάδοχο εταιρεία.

Ο κ. Σκαντζός παραδέχτηκε ότι το ίδιο πρόβλημα έχουν πολλά έργα της Περιφέρειας διότι υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις πληρωμών από την κεντρική εξουσία. Διευκρίνισε ότι ο όρος “απένταξη” που χρησιμοποίησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δεν ισχύει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Περιφερειακός Σύμβουλος Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος έβαλε το θέμα του γηπέδου της Δημητσάνας με μεγάλη ένταση απαιτώντας συγκεκριμένες απαντήσεις αφού ως άνθρωπος του αρκαδικού ποδοσφαίρου (  Γενικός Αρχηγός και μέλος της Διοίκησης του Παναρκαδικού για 12 χρόνια ) γνωρίζει πολύ καλά την αγωνία ολόκληρης της Γορτυνίας για την κατασκευή ενός γηπέδου που θα δώσει την ευκαιρία στην ιστορική ομάδα της Δημητσάνας να αποκτήσει τη δική της φυσική έδρα.

Αμέσως μετά την παρέμβασή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο και τις εξηγήσεις που έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας για το θέμα ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος δήλωσε:

“Ελπίζω και εύχομαι το θέμα κατασκευής του γηπέδου της Δημητσάνας να προχωρήσει όπως πρέπει με την επόμενη Περιφερειακή Αρχή. Δυστυχώς εγώ δεν θα είμαι στο επόμενο Συμβούλιο αλλά θα παρακολουθώ το θέμα από κοντα και θα παρεμβαίνω  μέχρι να δω τη Δημητσάνα να παίζει στο δικό της γήπεδο. Ας σταματήσουν πια τα ψέματα, οι κωλυσιεργίες και η σύγχυση με άστοχες ή μη δηλώσεις. Ας σταματήσουν καποιοι να παίζουν με την πορεία του έργου αλλά και με την αγωνία όλων των Γορτυνίων. Ας μου επιτρέψετε να είμαι επιφυλακτικός και καχύποπτος για την πορεία του έργου όσο κι αν οι σημερινές δηλώσεις των αρμοδίων ήταν καθησυχαστικές. Θέλουμε πράξεις και όχι άλλες υποσχέσεις” κατέληξε ο Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος.

Related posts

Στήριξη της Δημόσιας Υγείας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου | Νέες Παραδόσεις Ιατρικού Εξοπλισμού

Arcadia Spot NG

Εξασφάλιση Ισότιμης Πρόσβασης στην Εκπαίδευση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου | Νέο Πρόγραμμα για Φοιτητές με Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες

Arcadia Spot NG

Υπογραφή εργολαβικής σύμβασης αντιπλημμυρικών εργασιών στην ΠΕ Μεσσηνίας

Arcadia Spot NG

Leave a Comment