Δήμος Τρίπολης Επικαιρότητα Οικονομία Υγεία

ELPEN:Και άλλος όμιλος επενδύει στο νέο hub εργοστάσιων παραγωγής φαρμάκων στην Τρίπολη

Οι επενδύσεις για την δημιουργία εργοστασίων παραγωγής φαρμάκων ανέρχονται πλεόν στο ποσό περίπου των 250 εκατομυρίων ευρώ. Η φαρμακοβιομηχανία που έκανε την αρχή και την μεγαλύτερη επένδυση είναι η Demo με συνολική επένδυση 160 εκατομμυρίων ευρώ στην Αρκαδία. Σε πρόσφατη εξέλιξη άλλος ένας επενδυτής προστίθεται στο hub και πιο συγκεκριμένα ο όμιλος ELPEN, που μέσω της Win Medica επενδύει 30 εκατομμύρια ευρώ. Η εταιρεία είναι επί του παρόντος σε αναζήτηση οικοπέδου στην ίδια περιοχή.

Αυτη η αποκάλυψη έγινε χτες από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας και συνδιεθύνων σύμβουλος της ELPEN, Θεόδωρος Τρύφων. Συγκεκριμένα ο κ.Τρύφων κατά την παρουσίαση του νέου εργοστασίου του ομίλου ELPEN στην Κερατέα δήλωσε πως με τις νέες μονάδες στην Τρίπολη σε τρία χρόνια θα καλύπτεται πάνω από το 20% των αναγκών της χώρας σε ογκολογικά φάρμακα, εν αντιθέσει με το 2% που παράγει σήμερα εγχώρια η Ελλάδα.

Το 2023 λειτουργούν στην Ελλάδα πάνω από 45 εργοστάσια παραγωγής φαρμάκων, μάλιστα αρκετά από τα οποία τους τελευταίους μήνες λόγω της ζήτησης και της έλλειψης φαρμάκων στην αγορά λειτουργούν σε πλήρη δυναμικότητα. Ο πρόεδρος της ΠΕΦ τόνισε έως το 2026 θα έχουν επενδυθεί την τελευταία κοντά στα 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία.

Μέσω της επένδυσης στο hub εργοστασίων στην Τρίπολη φαίνεται ότι θα λυθεί ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος της έλλειψεις πρώτων υλών φαρμάκων στην Ελλάδα.

Ο κ.Τρύφων πρόσθεσε επίσης ότι η χώρα διαθέτει πολλούς πτυχιούχους με όρεξη για να καλυφθούν τα προβλήματα έλλειψης προσωπικού στην φαρμακοβιομηχανία όπως και σε άλλους κλαδους. Τέλος ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι οι ελλείψεις φαρμάκων στην Ελλάδα είναι περιορισμένες λόγω της εγχώριας παραγωγής. Εν αντιθέσει άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως πχ η Ιταλία λόγω έλλειψης εγχώριας παραγωγής έχουν σε έλλειψη περίπου 1000 σκευάσματα.

πηγή: powergame.gr

Related posts

ΕΦΑΠΑΞ : Από 1η Οκωβρίου η αίτηση ηλεκτρονικά

Arcadia Spot GZ

H τιμή της ντομάτας γιατί αυξάνεται

Arcadia Spot GZ

Ομιλία και σημεία ομιλίας υποψήφιου Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού | Παρουσίαση υποψηφίων και προγράμματος του συνδυασμού “Η Πελοπόννησος Μπροστά”

ArcadiaSpot Team

Leave a Comment