Ελλάδα Επικαιρότητα Ροή Ειδήσεων

H Shein πωλούσε παιδικά προϊόντα με τοξικά υλικά

H Shein πωλούσε παιδικά προϊόντα με τοξικά υλικά

H Shein πωλούσε παιδικά προϊόντα με τοξικά υλικά

Παιδικά προϊόντα που πωλούνταν στην Νότια Κορέα από την Shein, δημοφιλή πλατφόρμα ηλεκτρονικών πωλήσεων, βρέθηκαν να περιέχουν τοξικές ουσίες σε επίπεδα έως και εκατοντάδες φορές πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια.

Η αποκάλυψη έρχεται μετά από εβδομαδιαίες επιθεωρήσεις από τις αρχές της. Σεούλ σε προϊόντα διαθέσιμα σε πλατφόρμες όπως η Shein, η. Temu και η AliExpress. Σε έλεγχο οκτώ προϊόντων Shein, που περιλάμβαναν παιδικά παπούτσια, τσάντες και ζώνες, εντοπίστηκαν υψηλές ποσότητες φθαλατών, χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή πλαστικών.

Συγκεκριμένα, ένα ζευγάρι παπούτσια περιείχε 428 φορές περισσότερες φαλθάλες από το επιτρεπόμενο όριο, ενώ τρεις τσάντες 153 φορές περισσότερες. Οι φθαλικές ενώσεις συνδέονται με ορμονικές διαταραχές, παχυσαρκία, καρδιακές παθήσεις, καρκίνο και προβλήματα γονιμότητας.

Αξιωματούχος της Σεούλ δήλωσε πως από την έναρξη των ελέγχων τον. Απρίλιο, ζητήθηκε η άμεση απόσυρση των μολυσμένων προϊόντων από την πώληση, με τις περισσότερες πλατφόρμες να συμμορφώνονται.

Εκπρόσωπος της. Shein διαβεβαίωσε πως η εταιρεία λαμβάνει “πολύ σοβαρά υπόψη” την ασφάλεια των προϊόντων, τονίζοντας πως η Shein απαιτεί από τους προμηθευτές της να τηρούν αυστηρούς ελέγχους και κανόνες. Επιπλέον, η εταιρεία συνεργάζεται με διεθνείς οργανισμούς για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας.

Σε περίπτωση καταγγελίας, “τα προϊόντα αποσύρονται αμέσως” από τα site της. Shein, ενώ διεξάγεται έρευνα και λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα σε περίπτωση παραβίασης των κανόνων.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής, οι αρχές της. Σεούλ έχουν ελέγξει 93 προϊόντα, με περίπου τα μισά να φέρουν τοξικές ουσίες. Τον Απρίλιο, η. Ευρωπαϊκή Ένωση συμπεριέλαβε τη Shein στον κατάλογο των ψηφιακών εταιρειών που υπόκεινται σε αυστηρότερους κανόνες ασφαλείας και μέτρα προστασίας από επικίνδυνα προϊόντα, ιδιαίτερα για παιδιά.

Η αποκάλυψη για τα τοξικά προϊόντα της. Shein στην Νότια Κορέα έρχεται να υπογραμμίσει την ανάγκη για αυστηρότερους ελέγχους και κανόνες στις πρακτικές πώλησης ηλεκτρονικών ειδών, ιδιαίτερα όσων αφορούν την προστασία των παιδιών. H Shein πωλούσε παιδικά προϊόντα με τοξικά υλικά

Leave a Comment