Ενέργεια Επικαιρότητα Ροή Ειδήσεων

HDF Energy: Ο γαλλικός Κολοσσός του Υδρογόνου έρχεται στην Ελλάδα

HDF Energy: Ο γαλλικός Κολοσσός του Υδρογόνου έρχεται στην Ελλάδα

HDF Energy: Ο γαλλικός Κολοσσός του Υδρογόνου έρχεται στην Ελλάδα

Η HDF Energy, πρωτοπόρος στην ανάπτυξη καινοτόμων ενεργειακών λύσεων με βάση το υδρογόνο, ετοιμάζεται να εισέλθει στην ελληνική αγορά. Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές του energypress, η εταιρεία σχεδιάζει να ιδρύσει θυγατρική ή να ανοίξει γραφεία στην Ελλάδα το προσεχές διάστημα.

Η HDF Energy διαθέτει σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία στον τομέα των ΑΠΕ και της αποθήκευσης ενέργειας. Έχει υλοποιήσει και αναπτύσσει έργα μεγάλης κλίμακας σε διάφορες χώρες, όπως η Νότια Αμερική, η Αυστραλία, η Γαλλική Γουινέα και η Μαρτινίκα. Από το 2022, δραστηριοποιείται ενεργά και στην Κύπρο.

Στην Ελλάδα, η HDF Energy έχει ήδη προχωρήσει τις απαραίτητες επαφές, εκφράζοντας το ενδιαφέρον της στους αρμόδιους φορείς, συμπεριλαμβανομένης της Enterprise Greece και του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος. Η εταιρεία συμμετείχε επίσης σε επενδυτικό σεμινάριο στο Παρίσι με θέμα τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας τη δέσμευσή της για την υλοποίηση έργων στην ελληνική αγορά.

Η στροφή της HDF Energy προς την Ελλάδα ενισχύει το αυξανόμενο επενδυτικό ενδιαφέρον για τον τομέα του υδρογόνου. Ήδη, διαμορφώνονται συνεργασίες μεταξύ εγχώριων παραγωγών ενέργειας και ξένων επενδυτών, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου που θα διέπει την ανάπτυξη της αγοράς υδρογόνου στην Ελλάδα. HDF Energy: Ο γαλλικός Κολοσσός του Υδρογόνου έρχεται στην Ελλάδα

Η είσοδος της HDF Energy στην ελληνική αγορά αναμένεται να δώσει ώθηση στην υλοποίηση έργων πράσινης ενέργειας και να συμβάλει στην επίτευξη των εθνικών στόχων για την απολιγνιτοποίηση και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Leave a Comment