Επικαιρότητα Περιφέρεια Ροή Ειδήσεων

Η παράκαμψη Λαγκαδιών στο επίκεντρο της συνάντησης Νίκα – Βλάση

nikas-blasis-perifereia

Ενημέρωση για θέματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με ιδιαίτερη έμφαση σε αυτά που αφορούν την Αρκαδία, έκανε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στον υφυπουργό Εξωτερικών -βουλευτή Αρκαδίας- Κώστα Βλάση, ο οποίος τον επισκέφθηκε χθες, Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, στο γραφείο του, στην Τρίπολη.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης ενημέρωσε σχετικά με την χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης του έργου της παράκαμψης Λαγκαδίων, ενώ επισήμανε την προσπάθεια που έχει αναληφθεί από την περιφερειακή Αρχή για την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου.

Ακόμα, ο Π. Νίκας -ο οποίος επέδωσε στον υφυπουργό φάκελο με πληροφορίες για όλα τα έργα στην Αρκαδία-, υπογράμμισε τις πάγιες και αμετακίνητες, όπως υπογράμμισε, θέσεις του όσον αφορά το θέμα του φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου:

“Ολοι πρέπει να πάρουν από τον αγωγό που φθάνει μέχρι τη Μεγαλόπολη, ο οποίος θα πρέπει να επεκταθεί στην Καλαμάτα και τη Σπάρτη” σημείωσε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι τα 20 εκατομμύρια που θα διαθέσει η Περιφέρεια όσον αφορά το φυσικό αέριο “αφορούν αποκλειστικά τα δίκτυα και τίποτ’ άλλο”.

Από την πλευρά του, ο Κ. Βλάσης δήλωσε ότι ο καθένας έχει τις δικές του απόψεις πάνω σε στο συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ σε κοινές δηλώσεις -που έγιναν προς τα μέσα ενημέρωσης- μετά το τέλος της συνάντησης, ο υφυπουργός Εξωτερικών διαβεβαίωσε για αμέριστη συμπαράσταση και συνεργασία από την πλευρά του, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι “η Περιφέρεια βρίσκεται σε καλά χέρια, στα χέρια ενός έντιμου ανθρώπου”.

Related posts

«Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση»: WORKSHOP στις 24/04/2024

Arcadia Spot NG

ΤΕΕ: εκδήλωση για τον Πρωτοβάθμιο Προσεισμικό Έλεγχο Κτιρίων

Arcadia Spot NG

Ο Δημήτρης Πτωχός στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Κορινθίας

Arcadia Spot NG

Leave a Comment