Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Youth Pass : Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων

Παράταση οι αιτήσεις για το Youth

Youth Pass : Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την καταβολή του Youth Pass, της οικονομικής ενίσχυσης ύψους 150 ευρώ για νέους ηλικίας 18 ή 19 ετών, λήγει σήμερα Τρίτη 5 Δεκεμβρίου.

Η ενίσχυση δεν προϋποθέτει περιουσιακά ή εισοδηματικά κριτήρια. Έχουν ήδη υποβληθεί 112.000 αιτήσεις και μπορούν να γίνουν άλλες 90.000 με βάση τους διαθέσιμους πόρους.

Το Youth Pass έχει τη μορφή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, την οποία οι δικαιούχοι μπορούν να χρησιμοποιούν σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών.

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν είτε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας vouchers.gov.gr, είτε μέσω των ΚΕΠ. Η ενίσχυση θα έχει καταβληθεί έως την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου.

Δικαιούχοι

Δικαιούχοι του Youth Pass είναι:

  • Φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος
  • Που έχουν συμπληρώσει το 18ο ή 19ο έτος της ηλικίας τους εντός του προηγούμενου από την αίτηση έτους
  • Και υποβάλλουν αίτηση στην πλατφόρμα

Η αίτηση υποβάλλεται άπαξ και δεν επανυποβάλλεται.

Πώς θα καταβληθούν τα χρήματα

Μετά την υποβολή της αίτησης, το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός ενημερώνει τον δικαιούχο για την πρώτη ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού μέσω γραπτού μηνύματος (sms) ή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.

Στη συνέχεια, οι ωφελούμενοι μπορούν να αξιοποιήσουν την ενίσχυση που θα λάβουν για την πραγματοποίηση αγορών ή τη λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού (π.χ. σε τουριστικά καταλύματα), του πολιτισμού (π.χ. για παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων ή συναυλιών, για την αγορά βιβλίων κ.ά.) και των μεταφορών (ταξί, λεωφορεία, τρένα, ακτοπλοϊκά – αεροπορικά εισιτήρια ή για την ενοικίαση ΙΧ ή σκαφών αναψυχής κ.ά.).

Related posts

Τέλος προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για το επίδομα παιδιού έτους 2023

Arcadia Spot GZ

Παράταση οι αιτήσεις για το Youth Pass

Arcadia Spot GZ

Τις 44.000 αιτήσεις έχει φτάσει το Youth Pass

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment