Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

ΑΑΔΕ : 784.150 παραβάσεις για φοροδιαφυγή

ΑΑΔΕ : 784.150 παραβάσεις για φοροδιαφυγή

ΑΑΔΕ : 784.150 παραβάσεις για φοροδιαφυγή. Κατά τη διάρκεια του φετινού οκταμήνου, πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένοι φορολογικοί ελέγχοι σε επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα. Συνολικά, διενεργήθηκαν 50.000 έλεγχοι, καταγράφοντας 784.150 παραβάσεις. Οι παραβάσεις αυτές αφορούν κυρίως τη μη έκδοση και τη μη διαβίβαση φορολογικών στοιχείων, καθώς και περιπτώσεις όπου η πληρωμή έγινε με πλαστικό χρήμα χωρίς την αντίστοιχη τιμολόγηση.

Ως αποτέλεσμα των ελέγχων αυτών, επιβλήθηκε κλείσιμο για 48 ώρες σε 621 επιχειρήσεις που διαπιστώθηκαν παραβάσεις, ενώ 131 άλλες επιχειρήσεις τιμωρήθηκαν με ειδικές χρηματικές ποινές. Συνολικά, εκτιμάται ότι οι παραβάσεις αντιστοιχούν σε αποκρυμμένη αξία περίπου 24 εκατομμυρίων ευρώ και επιπρόσθετη ΦΠΑ άνω των 4 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι φορολογικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται με διπλό σκοπό: να διασφαλίσουν υγιείς συνθήκες ανταγωνισμού στην αγορά και να προστατεύσουν τους συνεπείς φορολογούμενους. Επίσης, δίνεται μεγάλη έμφαση στα ψηφιακά εργαλεία, όπως οι πλατφόρμες e-send και myDATA, σε συνδυασμό με τα στοιχεία από τις συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες (POS).

Οι έλεγχοι αυτοί συνεχίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, με ιδιαίτερη έμφαση στους τουριστικούς προορισμούς κατά τον μήνα Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τον διοικητή της ΑΑΔΕ, η διασφάλιση της ενισχυμένης συμμόρφωσης με τον φορολογικό νόμο είναι προτεραιότητα, και οι αρχές εργάζονται σκληρά για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής.

Related posts

Προθεσμία έως 31 Δεκεμβρίου για την πληρωμή φόρων και υποχρεώσεων προς το Δημόσιο

Arcadia Spot GZ

Επιχείρηση εστίασης στην Αθήνα αποκρύπτει τζίρο 440.000 ευρώ με «πειραγμένο» λογισμικό

Arcadia Spot GZ

Διακοπή λειτουργίας των υπηρεσιών Taxisnet και ΑΑΔΕ

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment