Αστυνομικά Επικαιρότητα

Αθήνα: 11 συλλήψεις για Παράνομα παιχνίδια

Αθήνα: 11 συλλήψεις για Παράνομα παιχνίδια

Αθήνα: 11 συλλήψεις για Παράνομα παιχνίδια

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εντοπίστηκε κατάστημα όπου διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια στην Αθήνα Συνελήφθησαν 11 άτομα, μεταξύ των οποίων ο υπεύθυνος του καταστήματος και 2 εργαζόμενες.

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων -57- υπολογιστές με «φρουτάκια», ρουλέτα, παιγνιομηχανή και -2.445- ευρώ

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εντοπίστηκε απογευματινές ώρες χθες, Πέμπτη 11 Απριλίου 2024, σε περιοχή της Αθήνας, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εντός του οποίου διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά -11- άτομα. Μεταξύ των οποίων ο προσωρινά υπεύθυνος, -2- εργαζόμενες και -8- θαμώνες, που συμμετείχαν ως παίκτες σε παράνομα τυχερά παίγνια, κατηγορούμενοι –κατά περίπτωση- για παράβαση των νομοθεσιών περί παιγνίων, προσωπικών δεδομένων και αλλοδαπών.
Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας διαπιστώθηκε η διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων στο κατάστημα, ενώ κατά τις έρευνες -μεταξύ άλλων- βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ρουλέτα,
  • 57 υπολογιστές με «φρουτάκια»,
  • παιγνιομηχάνημα,
  • 2.445 ευρώ,
  • 3 κεντρικές μονάδες υπολογιστή (servers) με -4- μπουτόν,
  • 13 κάμερες επιτήρησης και Αθήνα: 11 συλλήψεις
  • 2 καταγραφικά.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση, τα υπόλοιπα κατασχεθέντα στη Διεύθυνση Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού για φύλαξη και το χρηματικό ποσό θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012. Στη διαδικτυακή πύλη του Ελληνικού Κράτους (gov.gr) « Καταγγελία για οικονομικά εγκλήματα ». Για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες  ή δραστηριότητες κατά
του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Related posts

Αθήνα: Σύλληψη 2 μαθητών για κατοχή ναρκωτικών

Arcadia Spot KP

«Οχυρώνεται» η Αθήνα εν αναμονεί της «Μεγάλης Καθόδου» των αγροτών – Τα έκτακτα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ

ArcadiaSpot Team

Leave a Comment