Επικαιρότητα Οικονομία

Αναδρομικά: Ποιοι συνταξιούχοι θα λάβουν ποσά έως και 50.000 ευρώ

Αναδρομικά: Ποιοι συνταξιούχοι θα λάβουν ποσά έως και 50.000 ευρώ

Αναδρομικά: Ποιοι συνταξιούχοι θα λάβουν ποσά έως και 50.000 ευρώ

Στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας είδαν «φουσκωμένους» τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς χιλιάδες συνταξιούχοι Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου-  ΔΕΚΟ, με άλλα λόγια απόμαχοι της εργασίας από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Απομένει ακόμη μία ομάδα συνταξιούχων να πληρωθεί, η οποία και θα λάβει ποσά της τάξης των 15.000 ευρώ, τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να αγγίξουν και τα 50.000 ευρώ!

Η διαδικασία επανυπολογισμού συντάξεων θα «κλείσει» στο τέλος του τρέχοντος μήνα, όταν και θα καταβληθούν αναδρομικά και προσαυξήσεις σε περίπου 12.000 πρώην τραπεζοϋπάλληλους. Πρόκειται για παλαιούς συνταξιούχους τραπεζικούς που είχαν μείνει εκτός επανυπολογισμών. Και σε αυτή την ομάδα τα ποσά που θα πληρωθούν είναι υψηλά και σύμφωνα με εκτιμήσεις ξεπερνούν τα 15.000 ευρώ και σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν τα 50.000 ευρώ.

Εντούτοις, υπάρχουν και κάποιοι συνταξιούχοι, οι οποίοι δηλώνουν πως ακόμη αναμένουν τον επανυπολογισμό της σύνταξής τους βάσει του ν. 4670, κατηγορίες που δεν ανήκουν στις προαναφερόμενες και είναι ως επί το πλείστον μισθωτοί: Όπως επισημαίνουν πηγές του e-ΕΦΚΑ δεν είχαν όλοι οι μισθωτοί δικαίωμα σε επανυπολογισμό σύνταξης και αναδρομικά, αλλά και για όσους είχαν αυτό το δικαίωμα έγινε σχεδόν άμεσα η διαδικασία αναπροσαρμογής των αποδοχών τους και η καταβολή αναδρομικά.

Επί της ουσίας στελέχη του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, εκτιμούν πως με τις προαναφερόμενες κατηγορίες συνταξιούχων «κλείνουν» οι όποιες εκκρεμότητες σε αυτό το πεδίο και ξεκαθαρίζουν ότι εάν υπάρχουν κάποιοι ακόμη στην… αναμονή, πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις, που εμφανίζουν συγκεκριμένες δυσκολίες. Αναδρομικά: Ποιοι συνταξιούχοι θα λάβουν ποσά έως και 50.000 ευρώ

Related posts

Βρετανικό Μουσείο: 23 μαρμάρινες πλάκες από τον “δεύτερο Παρθενώνα”!

Arcadia Spot NG

Ακρίβεια: Ποια προϊόντα είναι πανάκριβα στην Ελλάδα

Arcadia Spot NG

Κιλκίς: Κατηγορούν τον κτηνοτρόφο για ασέλγεια – Τι λένε οι 2 πλευρές

Arcadia Spot NG

Leave a Comment