Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Αύξηση κατώτατου μισθού το 2024

Νέος Κατώτατος Μισθός : Πόσο ανέβηκε

Αύξηση κατώτατου μισθού κατά 5-6% το 2024. Ο κατώτατος μισθός αναμένεται να αυξηθεί κατά 5-6% το 2024, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Άδωνη Γεωργιάδη. Η νέα αύξηση θα φέρει τον κατώτατο μισθό στα 820-830 ευρώ, ενώ ο στόχος της κυβέρνησης είναι να φτάσει τα 950 ευρώ μέχρι το 2027.

Απεργία της ΓΣΕΕ

Η ΓΣΕΕ ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε γενική απεργία στις 20 Ιουλίου, διεκδικώντας αυξήσεις μισθών και επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων. Αύξηση κατώτατου μισθού

Αποκατάσταση τριετιών

Από την 1η Ιανουαρίου 2024, επανέρχονται οι τριετίες για τους εργαζόμενους με εξαρτημένη σχέση εργασίας. Οι υπάλληλοι θα λαμβάνουν το 10% αύξηση για κάθε τριετία προϋπηρεσίας, έως τρεις τριετίες, δηλαδή συνολικά 30%, όταν συμπληρώνουν προϋπηρεσία εννέα ετών και άνω. Οι εργατοτεχνίτες θα λαμβάνουν προσαύξηση 5% για κάθε τριετία προϋπηρεσίας, έως έξι τριετίες, δηλαδή συνολικά 30% για προϋπηρεσία 18 ετών και άνω.

Συνοψίζοντας

Οι εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας θα έχουν συνολική αύξηση μισθών κατά 10-15% το 2024, με την επαναφορά των τριετιών. Η αύξηση αυτή θα είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους εργαζόμενους με μεγάλη προϋπηρεσία. Αύξηση κατώτατου μισθού

Εδώ είναι μερικές επιπλέον πληροφορίες που θα μπορούσαν να προστεθούν στο άρθρο:

  • Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα βοηθήσει στη μείωση της ανεργίας και στη βελτίωση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων.
  • Η επαναφορά των τριετιών είναι μια δίκαιη διεκδίκηση των εργαζομένων, καθώς ανταμείβει την εργατική τους προσφορά.
  • Η γενική απεργία της ΓΣΕΕ είναι ένα σημαντικό βήμα για την προώθηση των αιτημάτων των εργαζομένων.

Related posts

Νέος Κατώτατος Μισθός : Πόσο ανέβηκε

Arcadia Spot GZ

Κατώτατος Μισθός : Ανακοινώνεται αύριο στις 11 το Υπουργικό Συμβούλιο

Arcadia Spot GZ

Υπουργικό Συμβούλιο : Την Παρασκευή η ανακοίνωση νέου κατώτατου μισθού

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment