Διεθνή Επικαιρότητα

ΒΕΛΓΙΟ: Πλήθος κόσμου για τον “Φαλλό του Τιτάνα”

ΒΕΛΓΙΟ: Πλήθος κόσμου για τον "Φαλλό του Τιτάνα"

ΒΕΛΓΙΟ: Πλήθος κόσμου για τον “Φαλλό του Τιτάνα”

Εκατοντάδες άνθρωποι συρρέουν αυτές τις μέρες στον. Βοτανικό Κήπο Μέισε, βόρεια των Βρυξελλών, για να θαυμάσουν ένα σπάνιο και ασυνήθιστο φαινόμενο: την άνθηση ενός “Φαλλού του Τιτάνα” (Amorphophallus titanum).

Αυτό το εντυπωσιακό λουλούδι, ύψους έως δύο μέτρων, φέρει το παρατσούκλι του λόγω του φαλλικού του σχήματος. Είναι εγγενές στα τροπικά δάση της Σουμάτρας στην Ινδονησία, όπου δυστυχώς θεωρείται απειλούμενο είδος εξαιτίας της αποψίλωσης των δασών.

Εκτός από το εντυπωσιακό του μέγεθος, ο. “Φαλλός του Τιτάνα” φημίζεται και για την έντονη και δυσάρεστη οσμή του, η οποία μοιάζει με αυτήν “σκουπιδιών που μένουν πολύ καιρό στον ήλιο”.

Παρά την δυσάρεστη οσμή του, το λουλούδι προσελκύει έντομα επικονίασης, εξασφαλίζοντας την αναπαραγωγή του. Η άνθησή του διαρκεί μόλις 72 ώρες, και η επόμενη φορά που θα ανθίσει το ίδιο λουλούδι μπορεί να αργήσει έως και τρία χρόνια, ή και περισσότερο. ΒΕΛΓΙΟ: Πλήθος κόσμου για τον “Φαλλό του Τιτάνα”

Αυτή η σπάνια ευκαιρία να δει κανείς από κοντά αυτό το εκπληκτικό λουλούδι έχει προσελκύσει πλήθος επισκεπτών στον. Βοτανικό Κήπο Μέισε, οι οποίοι αντέχουν την δυσάρεστη οσμή για να θαυμάσουν το μοναδικό θέαμα.

Leave a Comment