Δήμος Β. Κυνουρίας Επικαιρότητα Τοπικά Νέα

ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ: Έκδοση Ιστορικού Παραμυθιού για το 1821

ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ: Έκδοση Ιστορικού Παραμυθιού για το 1821

ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ: Έκδοση Ιστορικού Παραμυθιού για το 1821

Δελτίο Τύπου

Στο πλαίσιο εορτασμού της 200ης επετείου από τη “Σύγκληση της Β΄ Εθνικής Συνέλευσης των Ελλήνων” που διοργάνωσε ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, ολοκληρώθηκε η έκδοση του ιστορικού παραμυθιού «Η Ιστορία του Τόπου μας πάει…στο Νηπιαγωγείο και…στο Δημοτικό Σχολείο!!!», το οποίο βασίζεται στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στον τόπο μας, κατά την περίοδο της επανάστασης του 1821. Το εν λόγω παραμύθι συνέγραψε η. Νηπιαγωγός, του 1ου. Νηπιαγωγείου. Άστρους, κα Άννα. Γαρδικιώτου, όπου μέσα από το ταξίδι των ηρώων του παραμυθιού, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία του τόπου μας και να αποκομίσουν χρήσιμες πληροφορίες για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, με αποκορύφωμα τη B΄ Εθνοσυνέλευση που έλαβε χώρα στο Άστρος το «Χρυσήλιον» το 1823.

Η Νηπιαγωγός, του 2ου Νηπιαγωγείου. Άστρους, κα Γιαννούλα. Καρκούλη πρόσθεσε φύλλα εργασίας που στοχεύουν στην ολοκληρωμένη διδασκαλία της τοπικής ιστορίας, ενώ η Νηπιαγωγός, του 1ου Νηπιαγωγείου Άστρους, κα Αναστασία Θεοδοσοπούλου δημιούργησε διαδραστικά παιχνίδια με σκοπό τη μετάδοση της γνώσης, για τη ζωή και τα γεγονότα εκείνης της εποχής.

Την επιμέλεια της έκδοσης και την εξεύρεση των πόρων είχε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Δήμου Βόρειας Κυνουρίας κ. Αλέξιος Αρφάνης.

Χορηγός της έκδοσης του ιστορικού παραμυθιού, είναι ο ΔΕΣΦΑ, Διαχειριστής του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου, στο πλαίσιο ενίσχυσης δράσεων, που έχουν σαν σκοπό την ενίσχυση του θετικού αποτυπώματος, στο κοινωνικό πεδίο. ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ: Έκδοση Ιστορικού Παραμυθιού για το 1821

Το ιστορικό παραμύθι έχει διανεμηθεί σε όλους τους μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου. Βόρειας Κυνουρίας με σκοπό να αποτελέσει μια παρακαταθήκη γνώσεων για τα παιδιά μας και να τους δώσει τη δυνατότητα να γνωρίσουν την ιστορία του τόπου μας, να εμπνευστούν από τα ιδανικά των προγόνων μας και να κατακτήσουν αρετές όπως είναι η αγάπη, η γενναιοδωρία και η δικαιοσύνη.

ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ: Έκδοση Ιστορικού Παραμυθιού για το 1821
ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ: Έκδοση Ιστορικού Παραμυθιού για το 1821

Related posts

Βόρεια Κυνουρία: Επίσκεψη Υφυπουργού Πολιτισμού Χρίστου Δήμα

Arcadia Spot NG

Εκδηλώσεις για τη Β’ Εθνοσυνέλευση στη Β. Κυνουρία

Arcadia Spot NG

Διακήρυξη της πράξης «Προμήθεια λογισμικού για την Ανάπτυξη Εφαρμογών Έξυπνων Πόλεων και Τεχνολογιών για το Διαδίκτυο των Αντικειμένων (IoT) του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας»

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment