Επικαιρότητα Θρησκεία

Γιατί περνάμε κάτω από τον Επιτάφιο;

Γιατί περνάμε κάτω από τον Επιτάφιο;

Γιατί περνάμε κάτω από τον Επιτάφιο;

Η πράξη των πιστών να περνούν κάτω από τον Επιτάφιο τη Μεγάλη. Παρασκευή αποτελεί μια ευλαβική παράδοση με βαθύ συμβολικό νόημα.

Πιο συγκεκριμένα, η κίνηση αυτή ερμηνεύεται ως:

  • Έκφραση πίστης και ευλάβειας: Οι πιστοί, περνώντας κάτω από τον Επιτάφιο, εκδηλώνουν την απόλυτη αφοσίωση και τον σεβασμό τους προς τον Ιησού Χριστό και τη θυσία του. Υποτάσσονται ταπεινά στον Σωτήρα, αναγνωρίζοντας το θάνατό του και την σωστική του δύναμη.
  • Σύνδεση με τον Ιησού: Η πράξη συμβολίζει την επιθυμία των πιστών να έρθουν σε πνευματική επαφή με τον Ιησού, να ενωθούν μαζί του στο θάνατό του και να λάβουν την ευλογία του.
  • Αναζήτηση εξιλέωσης: Το πέρασμα κάτω από τον Επιτάφιο φέρει μια διάσταση εξιλέωσης. Οι πιστοί, με ταπεινότητα και κατάνυξη, ζητούν συγχώρεση για τις αμαρτίες τους και εκφράζουν την ελπίδα τους για σωτηρία.
  • Υπενθύμιση θνητότητας: Η κίνηση αυτή λειτουργεί ως υπενθύμιση της ανθρώπινης θνητότητας και της ματαιότητας των υλικών αγαθών. Γιατί περνάμε κάτω από τον Επιτάφιο;

Παρόμοια ερμηνεία φέρει και η κίνηση υποκλίσεων κάτω από το Ιερό Πετραχήλι. Στην περίπτωση αυτή, οι πιστοί εκφράζουν τον σεβασμό τους προς τον ιερέα και το λειτούργημα του, ζητώντας παράλληλα την ευλογία και τις ευχές του.

Η κίνηση αυτή λειτουργεί

Related posts

Βρετανικό Μουσείο: 23 μαρμάρινες πλάκες από τον “δεύτερο Παρθενώνα”!

Arcadia Spot NG

Ακρίβεια: Ποια προϊόντα είναι πανάκριβα στην Ελλάδα

Arcadia Spot NG

Κιλκίς: Κατηγορούν τον κτηνοτρόφο για ασέλγεια – Τι λένε οι 2 πλευρές

Arcadia Spot NG

Leave a Comment