Δήμος Β. Κυνουρίας Επικαιρότητα

Γιώργος Καμπύλης: “Αναβαθμίζουμε αισθητικά και λειτουργικά την περιοχή του Χάνδακα”

Ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης έκανε δηλώσεις σχετικά με την ένταξη του Παράλιου Άστρους στο έργο “Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας Παράλιου Άστρους”. Το έργο θα γίνει μετά από πρόταση του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και εγκρίθηκε από Κοινή Υπουργική Απόφαση των Αναπληρωτών Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών.

Το έργο θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με συνολικό προϋπολογισμό 1.200.000,00€.

Η πρόταση περιλαμβάνει παρεμβάσεις – δράσεις αναμόρφωσης του αστικού οδικού περιβάλλοντος και στη βελτίωση απορροής όμβριών υδάτων στην περιοχή σύνδεσης του σχεδίου πόλης του Παραλίου Άστρους με την επέκταση αυτού (περιοχή Χάνδακα), προκειμένου να αποφεύγονται πλημμυρικά φαινόμενα επί των δημοτικών
οδών και να αποτρέπεται η δημιουργία συνθηκών ολίσθησης. Επίσης προβλέπεται η κατασκευή δικτύου ποδηλατοδρόμου – πεζοδρόμου, προκειμένου να γίνει ασφαλής οδική σύνδεση της περιοχής αυτής με το κέντρο και το λιμάνι του Παραλίου Άστρους.


Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης δήλωσε σχετικά: «Ένας ακόμη στόχος μας γίνεται πραγματικότητα. Συνεχίζουμε να αξιοποιούμε μεγάλα χρηματοδοτικά και αναπτυξιακά εργαλεία που μας δίνουν τη δυνατότητα να βελτιώνουμε αισθητά την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Με τη συγκεκριμένη ανάπλαση αναβαθμίζουμε αισθητικά και λειτουργικά την περιοχή του «Χάνδακα» στο Παράλιο Άστρος ενώ παράλληλα δημιουργούμε ελεύθερο χώρο για την ασφαλή διάβαση πεζών. Η παραπάνω ένταξη αποτελεί άλλη μια απάντηση σε όλους αυτούς που προσπαθούν, πλησιάζοντας οι εκλογές, να μηδενίσουν το έργο μας. Εργαζόμαστε καθημερινά και είμαστε εδώ για να διεκδικούμε προς όφελος των πολιτών».

Related posts

Βόρεια Κυνουρία: Επίσκεψη Υφυπουργού Πολιτισμού Χρίστου Δήμα

Arcadia Spot NG

ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ: Έκδοση Ιστορικού Παραμυθιού για το 1821

Arcadia Spot NG

Εκδηλώσεις για τη Β’ Εθνοσυνέλευση στη Β. Κυνουρία

Arcadia Spot NG

Leave a Comment