Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Γ.Σ.Ε.Ε. για το ξεπάγωμα των τριετιών

γσεε

Η Γ.Σ.Ε.Ε. για το ξεπάγωμα των τριετιών προέβη σε σχετική ανακοίνωση. Συγκεκριμένα για τις τριετίες αναφέρει συνοπτικά πως πρέπει να λειτουργήσει αναδρομικά το ξεπάγωμα της.
Ακολουθεί παρακάτω ολόκληρη η ανακοίνωση:

Ανακοίνωση Γ.Σ.Ε.Ε.

Με αφορμή το «ξεπάγωμα» των τριετιών που περιλαμβάνεται σε διατάξεις τροπολογίας του Υπουργείου Εργασίας στο εργασιακό νομοσχέδιο που οδεύει ήδη προς ψήφιση στη Βουλή, η ΓΣΕΕ επαναλαμβάνει την πάγια θέση της ότι μια τέτοια άρση της επιβληθείσας, με το άρθρο 4 της ΠΥΣ 6/2012, αναστολής χορήγησης των πολυετιών πρέπει να είναι πραγματική, να είναι με αναδρομικότητα από τότε που επιβλήθηκε, δηλαδή να αγγίζει το σύνολο των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα. Ως Συνομοσπονδία διεκδικούμε και θα εξακολουθούμε να διεκδικούμε σθεναρά το «ξεπάγωμα» των μισθολογικών παροχών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις ακριβώς όπως περιγράφεται στο σχετικό νόμο.


Προειδοποιούμε ότι η οποία θετικότητα της (μερικής) άρσης μνημονιακών διατάξεων χάνεται ανάμεσα στις στρεβλώσεις αλληλοαναιρούμενων ρυθμίσεων, που εντείνουν τις ανισότητες μεταξύ των εργαζομένων, τους οποίους εν τέλει θα οδηγήσει μαζικά στα δικαστήρια.


Καλούμε την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε απελευθέρωση του καθορισμού του κατώτατου μισθού/ημερομισθίου μέσω της Εθνικής Γενικής ΣΣΕ, μέσω ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, διαδικασία που ζητούμε να διασφαλισθεί από το νόμο ενσωμάτωσης της Οδηγίας 2022/2041 για τους κατώτατους μισθούς.

Related posts

Πίνακες διαμόρφωσης κατώτατου μισθού και ημερομισθίου – Με προσαυξήσεις τριετιών και επιδόματος γάμου

ArcadiaSpot Team

Πως αμείβεται η Ημέρα του Αγίου Πνεύματος – Γ.Σ.Ε.Ε.

Arcadia Spot FG

Οδηγός Εργασιακών Δικαιωμάτων από τη Γ.Σ.Ε.Ε.

Arcadia Spot FG

Leave a Comment