Εκπαίδευση Ελλάδα Επικαιρότητα

ΔΥΠΑ : Ενισχύονται οι δράσεις αναβάθμισης δεξιοτήτων

ΔΥΠΑ : 100% επιδότηση μισθού για ανέργους στη Β. Εύβοια - Μέχρι 30/4 η προθεσμία

ΔΥΠΑ : Ενισχύονται οι δράσεις αναβάθμισης δεξιοτήτων. Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Ενισχύοντας την Ελλάδα με Δεξιότητες για ένα Βιώσιμο Μέλλον» (“Empowering Greece with Skills for a Sustainable Future”) στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τη Δευτέρα 4 Μαρτίου στις 10:30.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου, η Υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής Σοφία Ζαχαράκη, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, και ο Διοικητής της ΔΥΠΑ και Εθνικός Συντονιστής Δεξιοτήτων Σπύρος Πρωτοψάλτης. Επίσης, θα απευθύνει χαιρετισμό ο Επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Nicolas Schmit.

Η εκδήλωση έχει ως στόχο την ανταλλαγή απόψεων για το σημαντικό θέμα των Δεξιοτήτων, το οποίο έχει αναδειχθεί με την ανακήρυξη του 2023 ως Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων από την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen, με σκοπό την υποστήριξη του ανθρώπινου δυναμικού και την ενίσχυση των επιχειρήσεων, προς την κατεύθυνση της ευρωπαϊκής κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης.

Οι κύριες θεματικές ενότητες της εκδήλωσης είναι: ΔΥΠΑ : Ενισχύονται οι δράσεις αναβάθμισης δεξιοτήτων

  • Δεξιότητες για μια νέα οικονομία
  • Δεξιότητες για ένα προσβάσιμο και συμπεριληπτικό χώρο εργασίας
  • Εργασία ως ένα: Συστήματα εκπαίδευσης, κατάρτισης και απασχόλησης
  • Ψηφιακή ατζέντα για κοινωνική μεταμόρφωση.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης προγραμματίζονται συζητήσεις με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ευρωβουλής, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Κυβέρνησης, των Κοινωνικών Εταίρων, των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, κορυφαίων στελεχών επιχειρήσεων που ηγούνται στον τομέα τους, καθώς και μαθητών επαγγελματικής εκπαίδευσης και ωφελούμενων προγραμμάτων κατάρτισης που έχουν υλοποιηθεί με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Μπορείτε να δείτε την ατζέντα της εκδήλωσης με ένα κλικ εδώ.

Τα συμπεράσματα των συζητήσεων θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς για τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν στη χώρα μας, προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των δράσεων αναβάθμισης δεξιοτήτων, από όλους τους συμμετέχοντες φορείς, ώστε η Ελλάδα να ανταποκριθεί στους στόχους που έχει θέσει η ΕΕ στο πλαίσιο της Στρατηγικής «Ευρώπη 2030».

Η εκδήλωση αναμένεται να είναι μια ευκαιρία για συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ εκπροσώπων της Ευρωβουλής, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Κυβέρνησης, των Κοινωνικών Εταίρων, των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, κορυφαίων στελεχών επιχειρήσεων που ηγούνται στον τομέα τους, καθώς και μαθητών επαγγελματικής εκπαίδευσης και ωφελούμενων προγραμμάτων κατάρτισης που έχουν υλοποιηθεί με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Τα συμπεράσματα από αυτές τις συζητήσεις θα αποτελέσουν ένα σημαντικό σημείο αναφοράς για τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα, προκειμένου να ενισχυθούν οι δράσεις αναβάθμισης των δεξιοτήτων από όλους τους συμμετέχοντες φορείς. Αυτό θα βοηθήσει την Ελλάδα να ανταποκριθεί στους στόχους που έχει θέσει η ΕΕ στο πλαίσιο της Στρατηγικής «Ευρώπη 2030».

Related posts

ΔΥΠΑ : 100% επιδότηση μισθού για ανέργους στη Β. Εύβοια – Μέχρι 30/4 η προθεσμία

Arcadia Spot KP

ΔΥΠΑ: Προσλήψεις για 1.300 ανέργους στην Υγεία

Arcadia Spot NG

ΔΥΠΑ και e-ΕΦΚΑ. Ποιοι πληρώνονται σήμερα

Arcadia Spot NG

Leave a Comment