Εκδηλώσεις Επικαιρότητα

Η εκδήλωση κοπής της πίτας της Ε.Δ.Ι.Π.Τ.

Στην εκδήλωση κοπής της πίτας της Ε.Δ.Ι.Π.Τ. παρευρέθη ο Βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Η. Παπαηλιού όπου χαρακτηριστικά ανέφερε:

Ο τύπος, τα μέσα ενημέρωσης διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην οικονομική, πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου. Εκτός των άλλων, επηρεάζουν, διαμορφώνουν ή ακόμη και χειραγωγούν την κοινή γνώμη.

Η οικοδόμηση σχέσεων διαπλοκής των «κεντρικών» μέσων ενημέρωσης  με τις τράπεζες και το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα, αλλά και οι γνωστές κυβερνητικές επιλογές έχουν ως αποτέλεσμα την κατάταξη της χώρας στην 108η θέση ως προς την ελευθερία του τύπου.

Στον αντίποδα, είναι γνωστή η συνεισφορά του περιοδικού τύπου, του  περιφερειακού-επαρχιακού και του κλαδικού, στην οικονομική, κοινωνική, επιστημονική και πολιτιστική ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας αλλά και της χώρας.

Ο περιοδικός-επαρχιακός τύπος αποτελεί ακόμη πεδίο ανεξαρτησίας και ελεύθερης έκφρασης.Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και σε μία εποχή, κατά την οποία η συγκέντρωση κεφαλαίων, πόρων, προσώπων και εν γένει δυνάμεων οδηγούν στην άσκηση ασφυκτικής πίεσης στις ανεξάρτητες φωνές.

Τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης του «κέντρου» και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρότι κυριαρχούν στο χώρο της ενημέρωσης, δεν μπορούν να υποκαταστήσουν  τον περιοδικό τύπο, περιφερειακό-επαρχιακό και κλαδικό. Και αυτό, διότι το αντικείμενο των τελευταίων  εντοπίζεται σε θέματα της περιφέρειας (της ελληνικής επαρχίας) και σε ειδικά θέματα, με τα οποία τα «κεντρικά» ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης δεν μπορούν και απαξιούν να ασχοληθούν.       

Όμως ο περιοδικός τύπος χρειάζεται «καθαρούς» κανόνες και στήριξη από την πολιτεία, προκειμένου να επιβιώσει και να προσφέρει. 

Εύχομαι μακροημέρευση και καλή περαιτέρω πορεία στην Ένωση Δημοσιογράφων-Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου.

Την πίτα ευλόγησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Διονύσιος Χατζηαντωνίου, ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

Στην εκδήλωση κοπής της πίτας της Ε.Δ.Ι.Π.Τ. παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι αδελφών δημοσιογραφικών οργανώσεων και φορέων. Εκπρόσωποι του Ιδρύματος Μπότση.καθώς και αρκετές προσωπικότητες της πολιτικής, επιχειρηματικής και πνευματικής ζωής του τόπου.

Related posts

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας για τους εργαζομένους του Δήμου Γορτυνίας (pics)

ArcadiaSpot Team

Ο Γιώργος Παπαηλιού στην συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για το δυστύχημα των Τεμπών

Arcadia Spot GZ

Ο Κώστας Τζιούμης στην κοπή πίτας του ΕΟΣ Τρίπολης

ArcadiaSpot Team

Leave a Comment