Top News Επικαιρότητα Υγεία

Στην «εντατική» το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

panarkadiko-nosokomeio-tripolis


Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος κατέθεσε σήμερα ερώτηση στη Βουλή σχετικά με το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης το οποίο πρέπει να στελεχωθεί άμεσα ώστε να λειτουργεί απρόσκοπτα και να καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών. Στην ερώτησή του η οποία αναμένεται να συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή απαριθμεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Παναρκαδικό Νοσοκομείο και τις ελλείψεις που υπάρχουν και ζητά από τον Υπουργό να λάβει μέτρα για τη άρτια στελέχωση του Νοσοκομείου.


Ολόκληρη η ερώτηση έχει ως εξής:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ


Αθήνα, 06.10.2020

Προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλειο Κικίλια
Θέμα: Το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης υπολειτουργεί

Κύριε Υπουργέ,


Το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι ως προς τη λειτουργία του.

Δε μπορεί πλέον να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών. Οι δημόσιες τοποθετήσεις ιατρών, νοσηλευτών και όλου του προσωπικού περιγράφουν με λεπτομέρειες την κατάσταση που επικρατεί.


Ο Χειρουργικός Τομέας διαθέτει ιατρικό προσωπικό γηρασμένο καθώς οι περισσότεροι ιατροί βρίσκονται λίγα χρόνια πριν την συνταξιοδότηση.
Η Παιδοχειρουργική Κλινική για την οποία έχω ήδη καταθέσει δύο ερωτήσεις στη Βουλή, έκλεισε μετά την συνταξιοδότηση του Δ/ντή της και την αποχώρηση των 2 επικουρικών ιατρών που διορίστηκαν αλλού.
Η Ουρολογική Κλινική θα κλείσει σε ένα χρόνο από σήμερα με την αποχώρηση των δύο γιατρών που υπηρετούν.


Η ΩΡΛ Κλινική στελεχώνεται από έναν μόνιμο ιατρό και έναν επικουρικό που λήγει η θητεία του σε 9 μήνες. Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, ένας γιατρός χωρίς συνεργάτες και χωρίς ειδικευόμενους δεν θα μπορεί να λειτουργήσει και η κλινική θα υποβαθμιστεί ραγδαία.
Η Νευροχειρουργική Κλινική διαθέτει τώρα 3 γιατρούς αλλά οι δύο εξ’ αυτών θα συνταξιοδοτηθούν ταυτόχρονα το 2023.
Η Χειρουργική Κλινική παρόλο που φαίνεται επανδρωμένη, θα απωλέσει έναν ιατρό Δ/ντή με εξειδίκευση στην Αγγειοχειρουργική σε 3 μήνες και 3 ιατρούς σε δύο έτη από σήμερα.


Εάν συνυπολογιστεί η αποψίλωση του Ακτινολογικού Τμήματος και του Μικροβιολογικού που σύντομα θα έχουν έναν ή κανέναν ιατρό να υπηρετεί, αντιλαμβάνεται κανείς την κρισιμότητα της κατάστασης.


Τέλος το Αναισθησιολογικό Τμήμα σε ένα και 3 έτη αντίστοιχα θα απωλέσει λόγω συνταξιοδότησης τους δύο πολύ έμπειρους αναισθησιολόγους που διαθέτει και πιθανότατα θα παραμείνει με δύο μόνιμους που δεν θα μένουν στην πόλη και ίσως κάποιον επικουρικό με θητεία.
Σε όλα αυτά πρέπει να προσμετρηθεί ότι δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου ειδικευόμενοι ή επικουρικοί ιατροί στη λίστα του Υπουργείου για διορισμό στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο.
Το Παναρκαδικό Νοσοκομείο σήμερα κινδυνεύει να μετατραπεί σε Κέντρο υγείας ή Νοσοκομείο χρονίως πασχόντων.

Ως εκ τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:


Σε ποιες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο ώστε το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης να στελεχωθεί πλήρως ώστε να εξυπηρετεί τους πολίτες και να διασφαλιστεί η πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας;

Related posts

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος : Αυτοί που κατήγγελλαν για μιντιακά συμφέροντα έπιναν ποτό το ίδιο βράδυ με τα συμφέροντα 

Arcadia Spot GZ

Οδυσσέας Κωνσταντινόυπουλος : Η εξεταστική είχε ως στόχο την απόκρυψη της αλήθειας και των ευθυνών του κ. Καραμανλή

Arcadia Spot GZ

Εγκαίνια Φυσικού Αερίου στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο: Μεγάλη Ημέρα για το Περιβάλλον και την Οικονομία

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment