Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

ΕΝΦΙΑ : Τα πρώτα εκκαθαριστικά έρχονται τον Απρίλη

ΕΝΦΙΑ : Τα πρώτα εκκαθαριστικά έρχονται τον Απρίλη

ΕΝΦΙΑ : Τα πρώτα εκκαθαριστικά έρχονται τον Απρίλη.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος, τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα αναρτηθούν περί τα μέσα Απριλίου ή το πρώτο δεκαήμερο. Η πρώτη δόση μπορεί να πληρωθεί στις 30 Απριλίου και φέτος, για πρώτη φορά, δίνεται η δυνατότητα μιας επιπλέον δόσης, δηλαδή το δοσολόγιο μπορεί να επεκταθεί κατά μία επιπλέον δόση. Η ΑΑΔΕ τρέχει αυτή τη στιγμή τις εκκαθαρίσεις για να αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν τα ακίνητά μας έχουν ασφαλιστεί κατά το προηγούμενο έτος από φυσικές καταστροφές, σεισμό, πλημμύρα, πυρκαγιά, τότε επωφελούνται περαιτέρω έκπτωσης 10%. Ο ΕΝΦΙΑ έχει ήδη μειωθεί μεσοσταθμικά κατά 35% για όλους μας. Επομένως, για τα ακίνητα που είναι ασφαλισμένα κατά το προηγούμενο έτος, θα έχουν ένα επιπλέον όφελος έκπτωσης 10%.

Όσοι θέλουν να επωφεληθούν της έκπτωσης 10% την επόμενη χρονιά, για τον ΕΝΦΙΑ που θα αφορά το 2024 και δεν έχουν ασφαλίσει το ακίνητό τους συνολικά και για τις τρεις αιτίες, μπορούν να κάνουν ένα συμπληρωματικό ασφαλιστήριο φέτος.

Όσον αφορά στις φορολογικές δηλώσεις, ο κ. Τσάπαλος τόνισε πως είναι πολύ σημαντική η αλλαγή που αφορά τους πάνω από ένα εκατομμύριο μισθωτούς και συνταξιούχους με μία μοναδική πηγή εισοδήματος. Για πρώτη φορά φέτος, πάνω από 1 εκατομμύριο συνταξιούχοι και μισθωτοί που έχουν μία μοναδική πηγή εισοδήματος, θα δουν προσυμπληρωμένες τις φορολογικές δηλώσεις και θα μπορούν απλά με το πάτημα ενός κουμπιού μέσα από το taxis να υποβάλουν τη δήλωση και να αποδεχθούν το αποτέλεσμα του προσυμπληρωμένου ελέγχου.

Θα υπάρξει δυνατότητα τροποποίησης ή και πρόσθεσης επιπλέον στοιχείων, διευκρίνισε ενώ στόχος είναι μεσοπρόθεσμα στα επόμενα χρόνια, ξεκινώντας από φέτος, αλλά από το 2025 και μετά θα ενταθεί η προσπάθεια, όλες οι φορολογικές δηλώσεις να είναι προσυμπληρωμένες και ουσιαστικά ο πολίτης ή η επιχείρηση να κάνει κάποιες μόνο μικρές τροποποιήσεις ή προσθήκες.

Related posts

Ποιοι μαθητές θα πάρουν επίδομα 350 ευρώ

Arcadia Spot NG

Πώς να βάψετε εύκολα κόκκινα αυγά

Arcadia Spot NG

Δείτε τι ισχύει για τις αργίες του Πάσχα

Arcadia Spot NG

Leave a Comment