Αστυνομικά Επικαιρότητα Πελοπόννησος

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση στη Μεσσηνία η οποίας διακινούσε ναρκωτικά

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση στη Μεσσηνία

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση στη Μεσσηνία, τα μέλη της οποίας διακινούσαν συστηματικά ποσότητες ναρκωτικών. Εξαρθρώθηκε, μετά από ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν, χθες (27.12.2023) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, δύο άτομα, 42χρονος ημεδαπός και 40χρονη αλλοδαπή, αντίστοιχα, μέλη της οργάνωσης, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και ναρκωτικά, η οποία περιλαμβάνει ακόμη 38χρονο αλλοδαπό, ο οποίος βρίσκεται ήδη έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης. Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση στη Μεσσηνία

Ειδικότερα, ύστερα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, διαπιστώθηκε ότι ο 42χρονος ημεδαπός, από διμήνου, περίπου, δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνης) στη Μεσσηνία και στη συνέχεια τις πωλούσε σε τοξικομανείς έναντι χρημάτων. Όπως προέκυψε, προμηθευόταν τις εν λόγω ναρκωτικές ουσίες από την 40χρονη αλλοδαπή, η οποία δρούσε κατ΄εντολή του 38χρονου, έγκλειστου σε Κατάστημα Κράτησης, αλλοδαπού.

Από την ενδελεχή έρευνα, προέκυψε ότι η οργάνωση διέθετε ιεραρχική δομή, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, ενώ ως ηγετικό μέλος ήταν ο 38χρονος αλλοδαπός, ο οποίος βρίσκεται έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης.

Οι συλληφθέντες προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα αντιπαρακολούθησης.

Τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση στη Μεσσηνία

Κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης, διενεργήθηκαν χθες (27.12.2023) μεσημβρινές ώρες, παράλληλες έρευνες σε οικίες των συλληφθέντων, όπου:

στην οικία του 42χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού βάρους -16- γραμμαρίων,
  • -1- κινητό τηλέφωνο,
  • το χρηματικό ποσό των -500- ευρώ, ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών

στην οικία της 40χρονης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού βάρους -97,9- γραμμαρίων,
  • -1- κινητό τηλέφωνο,
  • -1- ζυγαριά ακριβείας και
  • το χρηματικό ποσό των -700- ευρώ, ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών.

Τέλος, υπολογίζεται πως από την εγκληματική τους δράση θα αποκόμιζαν παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις -50.000- ευρώ.


Related posts

Πειραιάς: 210 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ με κατεψυγμένες γαρίδες

Arcadia Spot NG

ΧΑΛΚΙΔΑ: Η “Λίνα”, οι Εφοριακοί και οι εκβιασμοί

Arcadia Spot NG

Εγκληματική Οργάνωση από Εφορακούς – Εκβιασμοί και απόσπαση χρημάτων

Arcadia Spot NG

Leave a Comment