Ελλάδα Επικαιρότητα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επισκέφτηκε την έκθεση “Πελοπόννησος EXPO”

Η “EXPO Πελοπόννησος” προβάλλει την παραγωγική Ελλάδα, την Ελλάδα της εξωστρέφειας. Όμως, χιλιάδες επιχειρηματίες και εργαζόμενοι αγωνιούν με τις πολλαπλές οικονομικές κρίσεις.

Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά: Το πρώτο εννεάμηνο της χρονιάς οι ανείσπρακτοι φόροι είναι 5,8 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, ένα σημαντικό εργαλείο που έφτιαξε η Ευρωπαϊκή Ένωση για να αντιμετωπίσουμε τις παρενέργειες της κρίσης, έχουν επωφεληθεί με δάνεια μόνο 41 μεγάλες επιχειρήσεις.

Αυτά δείχνουν τις προτεραιότητες της κυβέρνησης. Εμείς έχουμε ένα άλλο σχέδιο.

Το Ταμείο Ανάκαμψης να συμβάλλει στην πράσινη μετάβαση κάνοντας παραγωγούς ενέργειας τις επιχειρήσεις του πρωτογενούς και του δευτερογενούς τομέα μέσω ενεργειακών κοινοτήτων, για να διασφαλίσουν το κόστος παραγωγής. Δίνοντας κίνητρα ψηφιακής σύγκλισης και ανάπτυξης και βέβαια κίνητρα συνεργειών.

Όσον αφορά τα χρέη των επιχειρήσεων προτείνουμε 120 δόσεις για χρέη προς την εφορία και τον ΕΦΚΑ με κίνητρα για τους συνεπείς.

Related posts

Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Αρκαδίας: Κάλεσμα στην ομιλία του Ανδρουλάκη στην Καλαμάτα

ArcadiaSpot Team

Νίκος Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας είναι η εξυπηρέτηση συμφερόντων, μικρών και μεγάλων, ακόμη και εις βάρος της ευημερίας των πολιτών

ArcadiaSpot Team

Νίκος Ανδρουλάκης: “Ένας δρόμος απομένει στον πρωθυπουργό: Οι εκλογές να γίνουν σε καθαρό τοπίο χωρίς σκιές”

ArcadiaSpot Team

Leave a Comment