Επικαιρότητα Τοπικά Νέα

Επιμορφωτική δράση 3ου Γυμνασίου Τρίπολης

Επιμορφωτική δράση 3ου Γυμνασίου Τρίπολης

Επιμορφωτική δράση 3ου Γυμνασίου Τρίπολης. Το 3 ο Γυμνάσιο Τρίπολης, την Τρίτη 20-02-2024 βρέθηκε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσει τα στελέχη της Συντονιστικής Δομής Κοινωνικής Ένταξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κ.Καρναβά Μαρία, Διαμεσολαβήτρια Ρομά, τον κ. Φραγκούλη Φοίβο, Ψυχολόγο και την κ. Κούλη Κωνσταντίνα, Νομικό.

Τα παραπάνω στελέχη συνεργάστηκαν με το σχολείο στο πλαίσιο του άξονα 1 της εσωτερικής αξιολόγησης της σχολικής μονάδας, σε μια δράση ευαισθητοποίησης με τίτλο: «Διαχείριση κρίσεων στο χώρο του σχολείου», με σκοπό την ενημέρωση των εκπαιδευτικών στην αντιμετώπιση περιστατικών που σχετίζονται με την ενδοσχολική βία και την παραβατικότητα. Συντονίστρια του πιο πάνω άξονα είναι η υποδιευθύντρια κ. Κωστάκη Αγγελική και μέλη της ομάδας οι εκπαιδευτικοί: κ. Κατσούλα Τζένη, κ. Μελή Ελισάβετ, κ. Φαμελίτης Παναγιώτης, κ. Χαντζάρα Αποστολία και κ. Χρύσης Κωνσταντίνος.

Ο τίτλος εισήγησης της κ. Καρναβά ήταν: «Σχέδιο δράσης συμπερίληψης ομάδας-στόχου Ρομά. Σχολική διαρροή και εκπαίδευση Ρομά.

Ο τίτλος εισήγησης του κ. Φραγκούλη ήταν: «Ο ρόλος των εκπαιδευτικών στη διαχείριση των περιστατικών ενδοσχολικής βίας»

Ο τίτλος εισήγησης της κ. Κούλη ήταν: « Η προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού στην εθνική και διεθνή έννομη τάξη και η νομική διάσταση της ενδοσχολικής βίας».

Η εν λόγω επιμόρφωση υπήρξε πραγματικά ουσιαστική και ευελπιστούμε χρήσιμη για την καθημερινότητα των εκπαιδευτικών μέσα και έξω από την τάξη. Θα υπάρξει και συνέχεια της δράσης με εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν εντός της σχολικής αίθουσας για την πρόληψη του εκφοβισμού και της βίας μεταξύ των μαθητών.

Η ομάδα του άξονα ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Διευθυντή του σχολείου, κ. Καρατζά Φίλιππο, για το γεγονός ότι διευκόλυνε και στήριξε τη δράση.

Related posts

ΕΛΜΕ Αρκαδίας : ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΩΝ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΩΝ ΣΤΟ 3 Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Arcadia Spot GZ

Το 3ο Γυμνάσιο Τρίπολης στο Επιμελητήριο Αρκαδίας

ArcadiaSpot Team

Leave a Comment