Δήμος Τρίπολης Επικαιρότητα

Ερώτηση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου για το εργατικό δυστύχημα στη ΒΙΠΕ Τρίπολης

Ερώτηση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου κατατέθηκε σήμερα 9 Μαρτίου σήμερα στην Βουλή σχετικά με το τραγικό εργατικό δυστύχημα στην ΒΙΠΕ Τρίπολης. Πιο συγκεκριμένα ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ζητά να διερευνηθούν οι συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος και να αποδωθούν ευθύνες. Παράλληλα ζητά να στηριχθεί η οικογένεια του άτυχου εργάτη και να ληφθούν μέτρα αποφυγής ενός τέτοιου μελλοντικού ατυχήματος.

Ακολουθεί ολόκληρη η ερώτηση

Προς τους υπουργούς:

Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κ. Χατζηδάκη

Προστασίας Πολίτη κ. Π. Θεοδωρικάκο

Εσωτερικών κ. Μ. Βορίδη

ΘΕΜΑ: Εργατικό δυστύχημα στη ΒΙΠΕ Τρίπολης

Κύριοι Υπουργοί,

Στην ΒΙΠΕ Τρίπολης συνέβη χθες ένα τραγικό εργατικό δυστύχημα που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας νεαρός άνδρας 25 ετών. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το εργατοϋπαλληλικό κέντρο Αρκαδίας ο άτυχος άνδρας, εργαζόταν σε υπό κατασκευή κτίριο στη Β.Ι.Π.Ε. Τρίπολης όπου πραγματοποιούνταν πολλαπλές οικοδομικές εργασίες, όταν, για άγνωστο λόγο, υλικά που ήταν στοιβαγμένα στο δάπεδο του πρώτου ορόφου γλίστρησαν και έπεσαν στη βάση του κτιρίου στο οποίο εργαζόταν ο υπάλληλος, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Αυτό το δυστύχημα προστίθεται στον κατάλογο των θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων που ολοένα και πληθαίνουν, αποτελώντας μια ακόμη απόδειξη της έλλειψης επαρκών και αναγκαίων μέτρων ασφαλείας και των αποτελεσμάτων της εντατικοποίησης της εργασίας.

Η παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας και η έλλειψη μέτρων για την ασφάλεια και την ακεραιότητα των εργαζομένων οδήγησεσε αυτό το  συμβάν.

Η απουσία λήψης μέτρων για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία σε συνδυασμό με τον πλημμελή έλεγχο από την πολιτεία για την εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας από τους ελεγκτικούς φορείς (ΣΕΠΕ – ΕΦΚΑ κ.λ.π)συντελούν στην εκδήλωση των εργατικών ατυχημάτων.

Επειδή το τραγικό θανατηφόρο εργατικό ατύχημα, έχει προκαλέσει θλίψη, αναστάτωση και ανησυχία, Επειδή οι σοβαρές ελλείψεις σε μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και η έλλειψη απαιτούμενων ελέγχων οδηγούν σε δυστυχήματα που στερούν την ζωή των εργαζομένων, Επειδή είναι ευθύνη της Κυβέρνησης και των αρμοδίων αρχών να εντατικοποιήσουν και να αυστηροποιήσουν τους ελέγχους, ώστε η λίστα με τα εργατικά δυστυχήματα στη χώρα μας επιτέλους να κλείσει,

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

1. Τι μέτρα θα λάβετε προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες στους υπευθύνους;

2. Τι συγκεκριμένα μέτρα προτίθεστε να πάρετε ώστε να στηριχθεί η οικογένεια του άτυχου θανόντος εργαζόμενου;

3. Τι μέτρα θα λάβετε ώστε οι συνθήκες εργασίας και τα μέτρα υγείας και ασφάλειας να είναι τέτοιου επιπέδου ώστε να αποφευχθούν τέτοιας φύσεως εργατικά και να μην θρηνήσουμε άλλους νεκρούς;

Ο ερωτών Βουλευτής

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Related posts

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος : Αυτοί που κατήγγελλαν για μιντιακά συμφέροντα έπιναν ποτό το ίδιο βράδυ με τα συμφέροντα 

Arcadia Spot GZ

Οδυσσέας Κωνσταντινόυπουλος : Η εξεταστική είχε ως στόχο την απόκρυψη της αλήθειας και των ευθυνών του κ. Καραμανλή

Arcadia Spot GZ

Κωνσταντινόπουλος : Tο ΠΑΣΟΚ το θέλω ως κυβερνητική πρόταση και όχι ως «μόνιμη» αντιπολίτευση

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment