Επικαιρότητα Θρησκεία

Η Αγία Βαρβάρα πανηγυρίζει στην Τρίπολη

Η Αγία Βαρβάρα πανηγυρίζει στην Τρίπολη

Η Αγία Βαρβάρα πανηγυρίζει στην Τρίπολη. Ο ενοριακός Ιερός Ναός Αγίας Βαρβάρας Τρίπολης προσκαλεί τον φιλόχριστο λαό να συμμετάσχει στις λαμπρές λατρευτικές ακολουθίες προς τιμήν της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, έφορου της ενορίας μας.

Οι ακολουθίες θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

  • Σήμερα, Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, παραμονή της εορτής, θα τελεσθεί Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στις 6 μ.μ. και Ιερά Αγρυπνία στις 9 μ.μ.
  • Την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, ανήμερα της εορτής, θα τελεσθεί Πανηγυρικός Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στις 7 π.μ.
  • Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 5 μ.μ., θα τελεσθεί Μεθέορτος Εσπερινός, Ιερά Λιτάνευση του Λειψάνου της Αγίας και Παράκληση.

Η Αγία Βαρβάρα είναι μια από τις πιο γνωστές και σεβαστές Αγίες της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Γεννήθηκε στην Τρίπολη της Μικρά Ασίας τον 3ο αιώνα μ.Χ. και μαρτύρησε για την πίστη της στον Χριστό. Η μνήμη της τιμάται στις 4 Δεκεμβρίου.

Καλούμε όλους τους πιστούς να προσέλθουν στις λατρευτικές ακολουθίες για να τιμήσουν την Αγία Βαρβάρα και να προσευχηθούν για τις πρεσβείες της.

Related posts

Ποια ονόματα γιορτάζουν σήμερα 4/12/2023

Arcadia Spot FG

Μέ μεγαλοπρέπεια πανηγύρισε η Ἱερά Μονή Γοργοϋπηκόου στη Νεστάνη

Arcadia Spot GZ

Ποιά ονόματα γιορτάζουν σήμερα 30.04.2023

Arcadia Spot FG

Leave a Comment