Επικαιρότητα Τοπικά Νέα

Η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΔΤ Τρίπολης συνάντησε την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Αρκαδίας

syriza-dytikou-tomea-tripolis
Επίσκεψη της Οργάνωσης Μελών Δυτικού Τομέα του Δήμου Τρίπολης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Αρκαδίας πραγματοποίηθηκε την Τρίτη 11/01/2022, στην Τρίπολη.

Σκοπός της συνάντησης

Ο σκοπός της συνάντησης αυτής είχε δύο στόχους. Πρώτον, εκφράστηκε η επιθυμία της ενημέρωσης για τα προβλήματα των Επαγγελματιών και Βιοτεχνών της περιοχής. Παράλληλα, υπήρξε διάλογος και ανταλλαγή απόψεων με το προεδρείο για την επίλυση τους. Εκφράστηκαν θέσεις και προτάσεις που έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών.

Η οικονομική κρίση που έχει πλήξει και συνεχίζει να πλήττει την επιχειρηματική και επαγγελματική δραστηριότητα και τις επιχειρήσεις των σχετικών κλάδων οφείλεται στην πανδημία. Η συνάντηση αυτή λοιπόν, πραγματοποιήθηκε σε μία τέτοια στιγμή. Όπου τα lockdown και τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας έχουν φέρει αυτά τα μεγάλα προβλήματα.

Η Επίσκεψη της Οργάνωσης Μελών Δυτικού Τομέα είχε να κάνει και με τις αυξήσεις που αφορούν την τιμή της ενέργειας, τις τιμές του ρεύματος, του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Τα οποία έχουν προκαλέσει πολλά προβλήματα στις επιχειρήσεις και στην παραγωγική διαδικασία αυτών. Οι αυξήσεις αυτές, παρατηρήθηκαν τον τελευταίο μήνα. Σε συνδυασμό με τις αυξήσεις των τιμών των πρώτων υλών δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην λειτουργεία και την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

Δυστυχώς οι πολιτικές που ασκούνται στο χώρο της ενέργειας δεν κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τις αυξήσεις αυτές που αναμένεται να κορυφωθούν μέσα στο έτος.

Η Οργάνωση Μελών Δυτικού Τομέα στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των επιχειρήσεων

Από την πλευρά τους τα Μέλη της Οργάνωσης Δυτικού Τομέα Δήμου Τρίπολης στηρίζουν τις επιχειρήσεις των επαγγελματιών και βιοτεχνών της περιοχής. Η Αρκαδία είναι μια περιοχή με σχετικά χαμηλό εισόδημα. Επιπλέον έχει πληγεί ιδιαίτερα από τις συνέπειες της απολιγνιτοποίησης και της μη έγκαιρης μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή.

Η Οργάνωσης Μελών Δυτικού Τομέα στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των επιχειρήσεων σχετικά με:

·         Ενεργειακή αναβάθμιση των επιχειρήσεων με κεφάλαια επιδοτήσεων

·         Συγκράτηση των ανατιμήσεων των πρώτων υλών

·         Κατάργηση των διατάξεων του πτωχευτικού νόμου

·         Καταπολέμηση της ανεργίας με γενίκευση του επιδόματος ανεργίας για επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους που χάνουν την εργασία τους

·         Αξιοπρεπείς συντάξεις με ανακαθορισμό του ύψους τους

·         Πολιτικές  αναβάθμισης ανθρωπίνου δυναμικού

·         Δημιουργία ευνοϊκού πλαισίου για την αναδιάρθρωση των κόκκινων δανείων.

Η Επίσκεψη της Οργάνωσης Μελών Δυτικού Τομέα επιθυμεί και την άσκηση πολιτικών σε μια δημοκρατική και προοδευτική κατεύθυνση στο μέλλον.

Πολιτικές που μπορούν να δημιουργήσουν ευνοϊκό κλίμα για τις οικονομικές δραστηριότητες των κλάδων και τη στήριξη της ΜμΕ στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας.

Related posts

Τελετή Υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Τρίπολη

Arcadia Spot NG

«Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση 2021-2027»: Ενημέρωση

Arcadia Spot NG

Κινητές Αστυνομικές Μονάδες: Τα δρομολόγια στην Αρκαδία

Arcadia Spot NG

Leave a Comment