Δήμοι Αρκαδίας Επικαιρότητα Πολιτικά

Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος ανταποκρίνεται στην πρόσκληση του Δημάρχου Τρίπολης κ.Τζιούμη

Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Δημάρχου Τρίπολης κυρίου Τζιούμη, του Δ.Σ. Τρίπολης και του προέδρου της τοπικής κοινότητας Βλαχέρνας παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις μνήμης για την 79 η επέτειο του ολοκαυτώματος της Βλαχέρνας από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής το 1944.

Στην παρούσα εκδήλωση από την πλευρά της Π.Ο.Ε. παραβρέθηκε και κατέθεσε
στεφάνι η κυρία Ουρανία Αναγνωστοπούλου, ως αντιπρόεδρος Μαντινείας. Η Βλαχέρνα ανήκει σε εκείνα τα μαρτυρικά χωριά που δέχτηκαν τη λύσσα των γερμανικών φασιστικών δυνάμεων κατοχής, που με περισσή μανία τα έκαψαν ολοσχερώς και σκότωσαν με αγριότητα όλους εκείνους τους κατοίκους που δεν είχαν προλάβει να αποχωρήσουν.


Σήμερα η Βλαχέρνα στέκεται σεμνή και περήφανη για τις θυσίες και τους αγώνες που έδωσε για τη λευτεριά της πατρίδας δίπλα στα μαρτυρικά Καλάβρυτα, το Δίστομο, το Χορτιάτη, την Καισαριανή, τις Βίγλες και άλλους παρόμοιους μαρτυρικούς τόπους.

Όλοι εμείς δεν ξεχνάμε και παραμένουμε διεκδικητικοί για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο. Όσα χρόνια και αν περάσουν δεν παραγράφονται, είναι το ελάχιστο χρέος στα χιλιάδες θύματα του φασισμού.

Για την Π.Ο.Ε.

Πρόεδρος : Παναγιώτης Μπένος

Γεν. Γραμματέας : Ιωάννης Πισιμίσης

Related posts

Γαλάζια Σημαία 2024: 2η η Ελλάδα παγκοσμίως με 652 σημεία

Arcadia Spot NG

Πρόσκληση και πρόγραμμα για τη Σύγκληση της Β΄ Εθνικής Συνελεύσεως στο Άστρος

Arcadia Spot NG

ΑΡΚΑΔΙΑ: Σύλληψη 2 ατόμων για ναρκωτικά

Arcadia Spot NG

Leave a Comment