Ελλάδα Επικαιρότητα Καιρός

Καιρός: Η χώρα μπαίνει σε «ψυχρή λίμνη»

Καιρός: Η χώρα μπαίνει σε «ψυχρή λίμνη»

Καιρός: Η χώρα μπαίνει σε «ψυχρή λίμνη»

Μετά από μια περίοδο καύσωνα και υψηλών θερμοκρασιών, η Ελλάδα ετοιμάζεται να υποδεχθεί αλλαγή στο καιρικό τοπίο. Από τις επόμενες ώρες, μπόρες, καταιγίδες και το φαινόμενο της “ψυχρής λίμνης” θα πλήξουν τη χώρα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, οι αλλαγές θα ξεκινήσουν από αύριο, με μπόρες και τοπικές καταιγίδες στα βόρεια. Σταδιακά, οι αστάθειες θα επεκταθούν σε όλη την επικράτεια, φέρνοντας καταιγίδες και βροχές, κυρίως από το μεσημέρι και έπειτα το. Σάββατο.

Η “ψυχρή λίμνη”, ψυχρές και ασταθείς αέριες μάζες που έρχονται σε σύγκρουση με θερμότερες στα κατώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, θα προκαλέσει την ανάπτυξη νεφών και καταιγίδες.

Η Κυριακή θα φέρει παρόμοιο καιρό, ενώ η επόμενη εβδομάδα θα σημαδευτεί από άστατο καιρό, με θερμοκρασίες κοντά στις κανονικές για την εποχή (22-26°C). Η αφρικανική σκόνη υποχωρεί, δίνοντας τη θέση της στις βροχές και τις καταιγίδες.

Ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής της ΕΜΥ, επιβεβαιώνει τις αλλαγές και τονίζει ότι το φαινόμενο της “ψυχρής λίμνης” θα τα κάνει “μούσκεμα”. Καιρός: Η χώρα μπαίνει σε «ψυχρή λίμνη»

Related posts

Ένα από τα πιο ζεστά καλοκαίρια περιμένει την Ευρώπη!

Arcadia Spot NG

Καιρός: Αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες

Arcadia Spot NG

Καιρός: Κακοκαιρία ξανά από αύριο- Βροχές και σκόνη

Arcadia Spot NG

Leave a Comment