Αστυνομικά Επικαιρότητα Ροή Ειδήσεων

Καλαμάτα: Εξαρθρώθηκαν δύο εγκληματικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνταν στη Μαστροπεία σε Μεσσηνία και Αρκαδία

Τρίπολη: Αλλοδαπός μετέφερε παράνομα αλλοδαπούς

Καλαμάτα: Εξαρθρώθηκαν δύο εγκληματικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνταν στη Μαστροπεία σε Μεσσηνία και Αρκαδία

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας ανακοίνωσε την εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνταν στην κατ’ επάγγελμα μαστροπεία σε περιοχές της Μεσσηνίας και της Αρκαδίας.

Τα μέλη των εγκληματικών ομάδων αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες που περιλαμβάνουν τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, τη μαστροπεία κατ’ επάγγελμα και εκ κερδοσκοπίας, την προαγωγή άλλων στην πορνεία και την εκμετάλλευση των εσόδων της, καθώς και τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και εγκλήματα φοροδιαφυγής.

Η αστυνομική έρευνα, η οποία βασίστηκε σε συνδυασμό φυσικών και τεχνικών μεθόδων, αποκάλυψε τη δράση των οργανώσεων, οι οποίες δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2023.

Η εγκληματική οργάνωση στην Καλαμάτα

Η πρώτη εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν στην περιοχή της Καλαμάτας και απαρτιζόταν από τρεις Έλληνες, ηλικίας 46, 52 και 63 ετών, και έναν 40χρονο αλλοδαπό. Οι κατηγορούμενοι διατηρούσαν κατάστημα στην Καλαμάτα, όπου προωθούσαν πλήθος ενήλικων γυναικών στην πορνεία, εκμεταλλευόμενοι τα έσοδα από την παράνομη δραστηριότητά τους, τα οποία στη συνέχεια νομιμοποιούσαν.

Η εγκληματική οργάνωση στην Τρίπολη

Η δεύτερη εγκληματική οργάνωση δρούσε στην περιοχή της Τρίπολης και περιλάμβανε τον 46χρονο και τον 40χρονο, μέλη της πρώτης οργάνωσης, καθώς και έναν 54χρονο Έλληνα. Χρησιμοποιώντας ως πρόφαση ένα κατάστημα στην Τρίπολη, προέβαιναν σε παρόμοιες παράνομες δραστηριότητες.

Η αστυνομική επιχείρηση και οι συλλήψεις

Χθες το πρωί (2-6-2024), πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές της Μεσσηνίας, της Αρκαδίας και της Αργολίδας. Η επιχείρηση διεξήχθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, με τη συνδρομή της Α΄ Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας. Συνελήφθησαν τα πέντε μέλη των οργανώσεων.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών σε οικίες και καταστήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

6 κινητά τηλέφωνα,

130 μάρκες τύπου καζίνου,

πλήθος συσκευασιών προφυλακτικών,

κάρτα αλλοδαπής τράπεζας,

κάρτες εταιρείας άμεσης μεταφοράς χρημάτων,

πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων,

πλήθος αποδείξεων συναλλαγών,

το χρηματικό ποσό των 84.700 ευρώ.

Επιπλέον, συνελήφθη μια 43χρονη αλλοδαπή για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, καθώς βρέθηκαν στην κατοχή της και κατασχέθηκαν τέσσερα ναρκωτικά δισκία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική αρχή. Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για να εντοπίσει τυχόν άλλα μέλη των οργανώσεων και να διαλευκάνει πλήρως την έκταση της παράνομης δραστηριότητας. Καλαμάτα: Εξαρθρώθηκαν δύο εγκληματικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνταν στη Μαστροπεία σε Μεσσηνία και Αρκαδία

Related posts

Διαφήμιζαν επιτυχία σε διαδικτυακές εξετάσεις γλωσσομάθειας, αντικαθιστώντας τους υποψήφιους έναντι αμοιβής

Arcadia Spot NG

ΜΕΣΣΗΝΙΑ: Εξάρθρωση Εγκληματικών Οργανώσεων για Μαστροπεία

Arcadia Spot NG

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ:  Συνελήφθησαν ιδιοκτήτες καταστήματος για έκθεση ανηλίκου

Arcadia Spot NG

Leave a Comment