Επικαιρότητα Οικονομία Τοπικά Νέα

ΚΑΝΤΙΑ: Στον “αέρα” η επαναλειτουργία του Kandia’s Castle Resort

ΚΑΝΤΙΑ: Στον "αέρα" η επαναλειτουργία του Kandia’s Castle Resort

ΚΑΝΤΙΑ: Στον “αέρα” η επαναλειτουργία του Kandia’s Castle Resort

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλίου, σε κατεπείγουσα συνεδρίαση την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024, απέρριψε την προτεινόμενη ανάπλαση και διαμόρφωση της ακτής στην Κάντια, μαζί με την επαναλειτουργία του ξενοδοχειακού συγκροτήματος. Kandia’s Castle Resort and Thalasso Nafplio.

Η αρνητική γνωμοδότηση του Συμβουλίου βασίστηκε στην αξιολόγηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου. Η ΜΠΕ, σύμφωνα με τους δημοτικούς συμβούλους, παρουσίαζε ανησυχητικά στοιχεία για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της ανάπλασης, όπως η πιθανή υποβάθμιση του θαλάσσιου οικοσυστήματος και η αλλοίωση του φυσικού τοπίου.

Επιπρόσθετα, υπήρξαν ανησυχίες σχετικά με την οικονομική βιωσιμότητα του έργου και την τυχόν αρνητική του επίδραση στην τοπική κοινωνία. Ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι εξέφρασαν την άποψη ότι η επένδυση θα ωφελούσε κυρίως ιδιωτικά συμφέροντα, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες και τις ανησυχίες των κατοίκων. ΚΑΝΤΙΑ: Στον “αέρα” η επαναλειτουργία του Kandia’s Castle Resort

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έρχεται σε αντίθεση με την εισήγηση του περιβαλλοντολόγου που είχε εξετάσει την ΜΠΕ. Ο περιβαλλοντολόγος είχε προτείνει την υλοποίηση του έργου με αυστηρές προϋποθέσεις και μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος.

Leave a Comment