Ελλάδα Επικαιρότητα

Καυτό προβλέπεται το καλοκαίρι – Καθ΄οδόν ο πρώτος καύσωνας

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Καυτό προβλέπεται το καλοκαίρι – Καθ΄οδόν ο πρώτος καύσωνας

Από αύριο το βράδυ, 27 Μαΐου, οι βροχές που έπληξαν την Ελλάδα το Σαββατοκύριακο θα υποχωρήσουν σταδιακά, δίνοντας τη θέση τους στον πρώτο καύσωνα του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της μετεωρολόγου. Χριστίνας Ρήγου, η Δευτέρα θα φέρει ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις, οι οποίες κατά διαστήματα θα πυκνώνουν. Τοπικές βροχές προβλέπονται στην Κρήτη, τη Ρόδο και το Καστελόριζο μέχρι το μεσημέρι, ενώ συννεφιά θα επικρατήσει σε περιοχές βορειότερα της. Στερεάς Ελλάδας. Βροχοπτώσεις ενδέχεται να σημειωθούν στο βόρειο Ιόνιο, στα ορεινά της Ηπείρου και στη δυτική Μακεδονία.

Από την Τρίτη (28/5) και μετά, ο καιρός θα βελτιωθεί αισθητά, με ηλιοφάνεια να επικρατεί σε όλη την Ελλάδα. Η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει σταδιακά, αγγίζοντας τα 30°C στα ηπειρωτικά την. Τετάρτη (29/5) και τα 32°C την Πέμπτη (30/5).

Ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού αναμένεται να πλήξει την Ελλάδα από την Παρασκευή (31/5) έως και την Κυριακή (2/6), με θερμοκρασίες που θα φτάσουν έως και τους 36°C στα ηπειρωτικά. Καυτό προβλέπεται το καλοκαίρι – Καθ΄οδόν ο πρώτος καύσωνας

Η πρόγνωση του καιρού για την Τρίπολη

Leave a Comment