Δήμος Τρίπολης Εκδηλώσεις Επικαιρότητα Τοπικά Νέα

Κινηματογραφικό Εργαστήριο από το Δήμο Τρίπολης – Δήλωση Συμμετοχής

Κινηματογραφικό Εργαστήριο από το Δήμο Τρίπολης - Δήλωση Συμμετοχής

Κινηματογραφικό Εργαστήριο από το Δήμο Τρίπολης – Δήλωση Συμμετοχής

Ο Δήμος Τρίπολης σας προσκαλεί να συμμετέχετε στο 2ο Κινηματογραφικό εργαστήριο με τίτλο «Οι κυκλικοί χοροί ενώνουν τους ανθρώπους και τους βοηθούν να γυμναστούν, να αγαπήσουν και να γνωρίσουν τον τόπο τους», με εισηγητές τον κ. Αργύρη Θέο και τον κ. Άγγελο Κοβότσο.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου PRO.GRE.S.S., μιας πρωτοβουλίας ενός διακρατικού δικτύου ανθρώπων που ζουν σε αγροτικές περιοχές τεσσάρων Μεσογειακών χωρών (Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Ελλάδα).

Μέσα από αυτό το διήμερο (λόγω εκλογών) εργαστήριο, οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν στις τεχνικές κινηματογράφησης δρώμενων και δράσεων παραδοσιακού χορού και θα μπορέσουν έτσι να καταγράψουν με επάρκεια στην κάμερα κατοίκους της Αρκαδικής υπαίθρου στην πολιτιστική του έκφραση. Επιπλέον οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν νέες δεξιότητες, θα γνωρίσουν μεθοδολογικά εργαλεία χρήσιμα στις ερευνητικές, εκπαιδευτικές ή ακόμα και στις καλλιτεχνικές τους δραστηριότητες, θα “δουν” και θα “ακούσουν” με έναν καινούργιο τρόπο τις ιστορίες της υπαίθρου και έτσι θα αυξηθεί ο βαθμός συμμετοχής τους στην ευρωπαϊκή συζήτηση σχετικά με την πολιτιστική κληρονομιά και πως αυτή φέρνει «κοντά» τους ανθρώπους, είτε μεταξύ τους, είτε με το περιβάλλον και τα ζητήματα από την κλιματική αλλαγή.

Η συνάντηση της 1ης μέρας θα πραγματοποιηθεί στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Τρίπολης (Eπισκόπου Ανθίμου και Όθωνα Τσαμπλάκου, 221 32 Tρίπολη), την Παρασκευή 7/6 στις 17:00- 20:00.
Η συνάντηση της 2ης μέρας θα είναι το Σάββατο 8/6, στις 10:00-13:00. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη και η ακριβής τοποθεσία θα ανακοινωθεί την Παρασκευή στην συνάντηση, σε συνεργασία με τον χορευτικό όμιλο Αρκαδιανή.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ: https://forms.gle/ajMEP2Tuh3wMPiZRA

Μπορείτε να επικοινωνήσετε για απορίες σας ή κάποια βοήθεια σε σχέση με το εργαστήριο, στο τηλέφωνο 6979200354, Κατερίνα Σιάμπου – Διευθύντρια Προγραμματισμού Δήμου Τρίπολης.
Σας περιμένουμε με χαρά! Κινηματογραφικό Εργαστήριο από το Δήμο Τρίπολης – Δήλωση Συμμετοχής

Related posts

Ολοκλήρωση Διαδικασίας Αξιοποίησης της Περιοχής για τη Δημιουργία του Πάρκου Μνήμης στην Τρίπολη

Arcadia Spot NG

Κώστας Τζιούμης: «Προχωράμε τη δημιουργία Πάρκου Μνήμης, κρατάμε ζωντανή την ιστορία του τόπου μας»

Arcadia Spot NG

Συναυλία-αφιέρωμα στη Βίκυ Μοσχολιού στην Τρίπολη

Arcadia Spot NG

Leave a Comment