Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στα 780 ευρώ ο κατώτατος μισθός από 1η Απριλίου

Στα 780 ευρώ ο κατώτατος μισθός μεικτά από 1η Απριλίου σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτό σημαίνει πως ο καθαρός μισθός θα διαμορφωθεί περίπου στα 650 ευρώ καθαρά. Άρα ο μισθός αυξάνεται κατά 9,5%.

Σε συνέχεια των δηλώσεων του τόνισε πως αυτή η αύξηση είναι στο ανώτατο περιθώριο των δυνατοτήτων της οικονομίας της χώρας. Υπενθύμισε πως ο κατώτατος μισθός το 2019 ανερχόταν στα 650 ευρώ μεικτά. Με αυτή την αύξηση συνολικά έχουν προστεθεί τρεις επιπλέον μισθοί για 600.000 εργαζομένους.

Οι δηλωσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη

“Δεν έχω αυταπάτες. Ξέρω, ξέρουμε ότι στη χώρα μας οι αμοιβές είναι ακόμα χαμηλές, ενώ πιέζονται ακόμα περισσότερο από τον εισαγόμενο πληθωρισμό. Είναι κάτι το οποίο το ακούω συνέχεια, ειδικά από νέες και νέους οι οποίοι δύσκολα τα βγάζουν πέρα” είπε ο πρωθυπουργός.

Σε συνέχεια ανέφερε:

“Η νέα αυτή αύξηση, προφανώς και δεν λύνει το πρόβλημα. Σίγουρα, όμως, προσφέρει μία πολύ σημαντική ανακούφιση και κυρίως δηλώνει την πρόθεσή μας να αναβαθμίσουμε τους μισθούς, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Θέλω να τονίσω ότι το τελικό ποσό το οποίο έχει συμφωνηθεί, βρίσκεται στο ανώτατο όριο των δυνατοτήτων μας. Είναι, ωστόσο, μέσα στις αντοχές των επιχειρήσεων που -θέλω να θυμίσω- τόσο πολύ στηρίχθηκαν από την ελληνική Κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας”

Ποιοί επωφελούνται κυρίως

Αυτή που θα δουν την μεγαλύτερη διαφορά στους μισθούς τους είναι κυρίως οι εργαζόμενοι σε πρωτογενή τομέα και υπηρεσίες. Αυτό συμβαίνει καθώς πρόκειται για τους δύο κλάδους με το μεγαλύτερο ποσοστό εργαζομένων που αμοίβονται με τον κατώτατο μισθό. Μαζί με τον μισθό συμπαρασύρεται και μια σειρά επιδομάτων. Υπενθυμίζουμε ότι το 2011 πριν την εποχή των μνημονίων ο μεικτός κατώτατος μισθός ανερχόταν στα 751,36 ευρώ.

Related posts

Εγκληματική Οργάνωση από Εφορακούς – Εκβιασμοί και απόσπαση χρημάτων

Arcadia Spot NG

Ποιοι μαθητές θα πάρουν επίδομα 350 ευρώ

Arcadia Spot NG

Πώς να βάψετε εύκολα κόκκινα αυγά

Arcadia Spot NG

Leave a Comment