Ελλάδα Επικαιρότητα

Κωνσταντινόπουλος: Προϋπόθεση για εμάς είναι να εφαρμοστεί το σοσιαλδημοκρατικό μας πρόγραμμα

konstantinopoulos-odysseas-vouli-ton-ellinon

Βασικά σημεία της συνέντευξης του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Αντιπροέδρου της Βουλής στους δημοσιογράφους Ν. Χατζηνικολάου και Α. Δελλατόλα στο ραδιοφωνικό σταθμό Real fm:

  • Στο βιβλίο, που έγραψα, αναφέρω τις ομοιότητες μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Τα δύο κόμματα παρόλο που τσακώνονται και φωνάζουν και διαφωνούν δημόσια, έχουν ίδιες πολιτικές. Αντίθετα το ΠΑΣΟΚ έχει μια διαφορετική πολιτική κουλτούρα και προτάσεις.
  • Για τα κόκκινα δάνεια: Ο νόμος για την προστασία της πρώτης κατοικίας ψηφίστηκε το 2010 και ήταν ο νόμος 3869, ο νόμος Κατσέλη, τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε. Το νόμο τον άλλαξε πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 και καταργήθηκε οριστικά, με το πτωχευτικό δίκαιο, το 2020 από τη ΝΔ. Τα δύο κόμματα έφεραν εξωδικαστικούς μηχανισμούς. Σε αυτό το μηχανισμό μπήκαν 2500 επί ΣΥΡΙΖΑ και 2000 επί ΝΔ. Τα funds τα ψήφισε η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμένου και το υλοποίησε η ΝΔ.
  • Εμείς λέμε, οι άνθρωποι που χάνουν την πρώτη κατοικία, αλλά έχουν πληρώσει το 50% του δανείου τους, να μην τους παίρνει το σπίτι ο ιδιώτης, αλλά να έχει τη δυνατότητα να το πάρει ο ίδιος στην τιμή που το παίρνει το fund εφόσον πληροί κάποιες προϋποθέσεις.
  • Για τις μετεκλογικές συνεργασίες: Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας συμφωνούν ο αρχηγός του πρώτου κόμματος, να είναι και πρωθυπουργός. Μπορεί ο κ. Τσίπρας να υποστηρίξει τον κ. Μητσοτάκη για Πρωθυπουργό αν θέλει.
  • Εμείς σεβόμαστε την ψήφο του κόσμου. Πιστεύω ότι δε θα υπάρξει περιθώριο να πάμε σε εκλογές δεύτερη Κυριακή. Κανείς δε θα πάρει την ευθύνη να οδηγεί τη χώρα συνέχεια σε εκλογές. Η πρότασή μας είναι, εκλογές με σεβασμό σε ό,τι βγάλει η κάλπη από την πρώτη Κυριακή. Εμείς θα θέσουμε τις προϋποθέσεις μας, οι οποίες όπως έχει πει ο Ν. Ανδρουλάκης θα είναι αφενός να εφαρμοστεί το σοσιαλδημοκρατικό μας πρόγραμμα το οποίο είναι προς όφελος των πολιτών και αφετέρου να μην πάμε σε συγκυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Τσίπρα. Εμείς λέμε για προγραμματική σύγκλιση η οποία θα είναι προς όφελος των πολιτών μόνο εάν υιοθετηθεί και εφαρμόζεται το πρόγραμμά μας. Παράδειγμα, θα αποδεχτούν τα δύο κόμματα να φτιάξουμε νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας και να μην δίνονται τα δάνεια στα funds; Θα αποδεχτούν τις προτάσεις μας για την κοινωνική πολιτική;
  • Λένε, όπως φαίνεται και από τις δημοσκοπήσεις, ότι ο λαός θα επιλέξει ως πρώτο κόμμα τη ΝΔ. Εγώ λέω ότι μπορεί να αποφασίσει να βγάλει πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κερδίσει τη ΝΔ. Το μόνο κόμμα που μπορεί να κερδίσει, και γι αυτό καλούμε τους προοδευτικούς ψηφοφόρους να σταματήσουν να ψηφίζουν πλέον αυτό το άγονο δίπολο, είναι το ΠΑΣΟΚ. Από το 4% έχουμε φτάσει πλέον στο 11,5% σύμφωνα με τη χθεσινή δημοσκόπηση.
  • Έλεγαν κάποτε ότι το ΠΑΣΟΚ κατέστρεψε τη χώρα. Σήμερα όλοι θέλουν να κυβερνήσουν με το ΠΑΣΟΚ. Αφού όλοι θέλουν εμάς, ας ψηφίσουν απευθείας ΠΑΣΟΚ.

Related posts

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος : Αυτοί που κατήγγελλαν για μιντιακά συμφέροντα έπιναν ποτό το ίδιο βράδυ με τα συμφέροντα 

Arcadia Spot GZ

Οδυσσέας Κωνσταντινόυπουλος : Η εξεταστική είχε ως στόχο την απόκρυψη της αλήθειας και των ευθυνών του κ. Καραμανλή

Arcadia Spot GZ

Κωνσταντινόπουλος : Tο ΠΑΣΟΚ το θέλω ως κυβερνητική πρόταση και όχι ως «μόνιμη» αντιπολίτευση

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment