Δήμος Τρίπολης Επικαιρότητα Τοπικά Νέα

Κώστας Τζιούμης: «Βελτιώνουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες μας»

Κώστας Τζιούμης: «Βελτιώνουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες μας»

Κώστας Τζιούμης: «Βελτιώνουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες μας»

Στα γραφεία της ΔΕΥΑ Τρίπολης, σήμερα Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024, παρουσιάστηκαν τα έργα προμήθειας, εγκατάστασης και θέση σε λειτουργία συστήματος τηλεελέγχου και τηλεχειρισμού για τον έλεγχο των διαρροών και τη σύγχρονη διαχείριση του δικτύου ύδρευσης του νέου Καλλικρατικού Δήμου Τρίπολης και του Μεθυδρίου, της ΔΕΥΑ Τρίπολης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται στο ποσό των 3.751.881,65 €, με ΦΠΑ.

Τα τρία συστήματα περιλαμβάνουν εγκατάσταση Κεντρικών Σταθμών Ελέγχου (ΚΣΕ) μαζί με Περιφερειακούς Σταθμούς και Φορητούς Σταθμούς Ελέγχου (ΠΣΕ και ΦΣΕ), καθώς και Τοπικούς Σταθμούς Ελέγχου(ΤΣΕ) σε κάθε δεξαμενή υδροδότησης και Σταθμούς Εσωτερικού Δικτύου (ΣΕΔ) σε σημεία όπως αναφέρονται στις τρεις μελέτες.

Μέσω της εγκατάστασης του κατάλληλου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και λογισμικού συστήματος, θα συλλέγονται αυτόματα και σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες από όλες τις εγκαταστάσεις ύδρευσης των Δημοτικών Ενοτήτων.

Με αυτό τον τρόπο θα εντοπίζονται άμεσα ενδεχόμενες διαρροές, θα αντιμετωπίζονται γρήγορα οι βλάβες, θα υπολογίζεται το υδατικό απόθεμα, οι πραγματικές τιμές ισοζυγίου νερού, θα ελέγχεται η ποιότητα νερού και η πραγματική κατανάλωση νερού.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Τρίπολης και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ κ. Κώστας Τζιούμης υπογράμμισε ότι: “αντικειμενικός σκοπός της ΔΕΥΑ Τρίπολης είναι να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο Κεντρικό Σύστημα Ελέγχου, όπου θα γίνεται ολοκληρωμένη διαχείριση των υδάτινων πόρων, μέσω ηλεκτρονικής αποτύπωσης του δικτύου μεταφοράς – διανομής νερού. Επιδιώκουμε να βελτιώνουμε συνεχώς τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους καταναλωτές, αντιμετωπίζοντας ριζικά υδρευτικά προβλήματα και παράλληλα βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων των επιλεγμένων δημοτικών κοινοτήτων”. Κώστας Τζιούμης: «Βελτιώνουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες μας»

Related posts

Εκδηλώσεις για την 80η Επέτειο του Ολοκαυτώματος της Βλαχέρνας

Arcadia Spot NG

Επιτυχής ολοκλήρωση της επίσκεψης στο Farnese της Ιταλίας στο πλαίσιο του έργου PRO.GRE.S.S.

Arcadia Spot NG

Ανακοίνωση για την 5η κατασκηνωτική περίοδο

Arcadia Spot NG

Leave a Comment