Δήμος Τρίπολης Επικαιρότητα

Κώστας Τζιούμης: “Επενδύουμε σε έργα που συμβάλλουν στην εξωστρέφεια του Δήμου Τρίπολης”

Κώστας Τζιούμης: “Επενδύουμε σε έργα που συμβάλλουν στην εξωστρέφεια του Δήμου Τρίπολης”. Τα εγκαίνια της μόνιμης έκθεσης του Πολυχώρου Μνήμης και Μελέτης «Γρηγόρης Λαμπράκης» πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του παλιού ξυλεμπορικού καταστήματος της οικογένειας Λαμπράκη, στην Κερασίτσα.

Το έργο της διαμόρφωσης του Πολυχώρου χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 – 2020» και ο προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό των 184.480,00 ευρώ.

Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023 εγκαινιάστηκε μόνιμη έκθεση για την προσωπικότητα και το έργο του Γρηγόρη Λαμπράκη, ενώ στον Πολυχώρο υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας σχετικών εκδηλώσεων, παρουσιάσεων και προβολών.

Θα λειτουργεί ως ένας χώρος όπου οι διαφορετικές φωνές και μαρτυρίες συναντώνται και εκτίθενται δημόσια, μέσα από μια αρμονική συνύπαρξη αντικειμένων, ιστοριών και προφορικών μαρτυριών.

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης, αναφέρει: «Με το έργο αυτό, ο Δήμος Τρίπολης αποτίει φόρο τιμής στον Αγωνιστή της Δημοκρατίας και της Ειρήνης, Γρηγόρη Λαμπράκη και παράλληλα ικανοποιείται ένα διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της Κερασίτσας.

Η Δημοτική μας αρχή επενδύει σε έργα τα οποία συμβάλλουν στην εξωστρέφεια του Δήμου Τρίπολης και παράλληλα δημιουργούμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την ποιοτική αναβάθμιση της πολιτιστικής και τουριστικής κληρονομιάς μας».

Related posts

Απόφαση Δήμου Τρίπολης για την αντιπυρική περίοδο

Arcadia Spot NG

Περίληψη διακήρυξης για τη στέγαση των Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Τρίπολης

Arcadia Spot NG

Δήμος Τρίπολης: Ανακοίνωση για την 1η κατασκηνωτική περίοδο

Arcadia Spot NG

Leave a Comment