Δήμος Τρίπολης Επικαιρότητα

Κώστας Τζιούμης για Γιάννη Σμυρνιώτη και καταφύγιο αδέσποτων ζώων

Αφού παραβρέθηκε στον αγιασμό του καταφυγίου αδεσπότων, ο κ. Σμυρνιώτης δημοσίευσε ένα κείμενο που προδίδει τον πανικό του ενόψει της επερχόμενης ήττας του. 

Βέβαια αυτό καθόλου δεν μας αφορά. 
Μας αφορά όμως ότι συκοφαντεί και δυσφημίζει τον ίδιο το Δήμο Τρίπολης. 
Προς ενημέρωση των συμπολιτών μας και προς αποκατάσταση της αλήθειας, οφείλω να επισημάνω τα εξής: 
1).Πρόκειται για ένα καταφύγιο, το οποίο έχει προβληθεί από έγκριτα ΜΜΕ, Πανελλαδικής εμβέλειας (https://www.skai.gr/news/environment/sygxrono-katafygio-gia-adespota-stin-tripoli και https://www.kathimerini.gr/society/561913762/sygchrono-katafygio-gia-adespota-stin-tripoli/) και έχει επαινεθεί για τη λειτουργικότητά του και τις συνθήκες διαβίωσης των αδεσπότων που φιλοξενεί. 
2).Ακόμη και οι φωτογραφίες που αναρτά ο ίδιος, που μάλλον παιδεύτηκε πολύ να τις ξεδιαλέξει, διαψεύδουν τα λεγόμενά του περί κακοποίησης των αδεσπότων. Συνεπώς, ή κατοικεί σε μια δική του πραγματικότητα, ή συνειδητά λασπολογεί κατά την προσφιλή του πλέον συνήθεια. 
3).Όλοι οι παριστάμενοι, και οι δημοσιογράφοι, είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν το σύγχρονο των εγκαταστάσεων, την καθαριότητα -σε επίπεδο χειρουργείου – των χώρων, το πλήρως εξοπλισμένο κτηνιατρικό ιατρείο και οι πάντες, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος, να κάνουν ευμενή σχόλια. 
4).Επειδή “προσκαλεί” ελεγκτικούς μηχανισμούς για διενέργεια αυτοψίας, να τον ενημερώσουμε ότι ήδη ο εν λόγω χώρος, είτε αυτεπαγγέλτως, είτε μετά από “ανώνυμες” καταγγελίες, έχει ελεγχθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, χωρίς να έχει επιβληθεί κύρωση στο Δήμο. 
5).Μέσα στον Οκτώβριο έχουν προγραμματιστεί κοινές δράσεις με τις μεγαλύτερες φιλοζωικές οργανώσεις της χώρας, οι οποίες έχουν επισκεφθεί το καταφύγιο και έχουν εκφράσει την ευαρέσκειά τους για τη λειτουργία του. 
Είναι γνωστό ότι τα κριτήρια των οργανώσεων αυτών είναι ιδιαίτερα αυστηρά και δεν χαρίζονται σε κανέναν. 
Μάλλον ο κ. Σμυρνιώτης έχει υπόψη του άλλα κριτήρια. 
Τελικά: ο τρόπος που επιλέγει να αντιπολιτεύεται ο κ. Σμυρνιώτης, εγείρει ερωτηματικά για την σοβαρότητα της συνολικής πολιτικής του πρότασης, τη στιγμή μάλιστα που στελέχη της παράταξής του έχουν καταδικαστεί σε πολύμηνες ποινές φυλάκισης για την “διαχείριση” των αδεσπότων ζώων, για την ευζωία των οποίων τώρα ο ίδιος ανησυχεί. 
Κατανοούμε όμως απόλυτα ότι μέχρι εκεί φτάνει το πολιτικό του μπόι. 

Related posts

Δημοπρασία για τη μίσθωση ακινήτου – οικοπέδου για δημιουργία ανοικτού χώρου στάθμευσης τροχοφόρων

Arcadia Spot NG

Ομιλία στην αίθουσα του κεντρικού Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Τρίπολης

Arcadia Spot NG

“Πάρε θέση” (30/5/2024) – Τρίπολη

Arcadia Spot NG

Leave a Comment