Δήμος Τρίπολης Επικαιρότητα

Κώστας Τζιούμης: «Σημαντική ημέρα για τον Δήμο Τρίπολης, νέα δομή για τους ηλικιωμένους της περιοχής μας»

Στην υπογραφή σύμβασης χρησιδανείου προχώρησαν, την Τρίτη (28/3/2023), ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης και η εκπρόσωπος του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Μιχαήλ Στασινόπουλος – Βιοχάλκο», κυρία Αλεξάνδρα Στασινοπούλου.

Η σύμβαση αφορά τη χρήση του ακινήτου στο Στάδιο Τεγέας (εκεί που στεγαζόταν το Δημαρχείο Τεγέας), προκειμένου το Κοινωφελές Ίδρυμα να στεγάσει και να λειτουργήσει Πρότυπο Κέντρο Υγιούς Γήρανσης Αρκαδίας.

Το Κέντρο θα έχει κύριο στόχο την υποστήριξη της υγιούς και ενεργούς γήρανσης και την ανάδειξη της ανάγκης κατανόησης των κοινωνικών αναγκών ηλικιωμένων, δια της ενημέρωσης, της εκπαίδευσης και της έρευνας, με πρότυπες δράσεις και νέες τεχνολογίες.

Η διάρκεια του χρησιδανείου θα ανανεώνεται αυτοδικαίως ανά πενταετία. Το κόστος αναβάθμισης του κτιρίου και των λειτουργικών δαπανών αναλαμβάνει το Κοινωφελές Ίδρυμα.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Τζιούμης, σημείωσε: «Σήμερα, είναι μια σημαντική ημέρα, διότι με την υπογραφή αυτή, μπαίνουν οι βάσεις για να δημιουργηθεί μια νέα δομή ενημέρωσης, εκπαίδευσης και έρευνας για την Άνοια στην περιοχή μας.

Η συνεργασία μας με το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μιχαήλ Στασινόπουλος – Βιοχάλκο» είναι εξαιρετική. Το Ίδρυμα επιδεικνύει μία σπουδαία και πολύπλευρη προσφορά στην Τεγέα και στην ευρύτερη περιοχή, γεγονός που είναι κοινά αποδεκτό.

Η συνεργασία μας με το Ίδρυμα θα συνεχιστεί απρόσκοπτα και για το λόγο αυτό οφείλω να ευχαριστήσω προσωπικά την κυρία Αλεξάνδρα Στασινοπούλου».

Related posts

Πασχαλινό προσκοπικό bazaar στην Τρίπολη

Arcadia Spot NG

Ο Δήμος Τρίπολης Υποδέχτηκε την Ολυμπιακή Φλόγα

Arcadia Spot NG

ΑΡΚΑΔΙΑ: Σύλληψη για κατοχή κάνναβης

Arcadia Spot NG

Leave a Comment